Wspomnienia z amfiteatru
|
xxx_col |
Dodany dnia 25-06-2007 16:06
|
Użytkownik
Data rejestracji: 17.06.07
|
A co to tak źle już było ????? |
|
|
|
Bonka |
Dodany dnia 25-06-2007 16:55
|
Użytkownik
Data rejestracji: 12.05.07
|
szalupa-Jeżeli masz czas i chęci to opisz tą sesje rady
|
|
|
|
szalupa |
Dodany dnia 25-06-2007 22:38
|
Użytkownik
Data rejestracji: 04.03.07
|
Gumiś dziękuję Ci za ciepłe słowa i wsparcie i donoszę,że jestem zadowolona z sesji... podziękowałam wszystkim i podzieliłam się spostrzeżeniami na temat pracy naszego CKZ. Nie będe tu uprzedzać, jakie ruchy będą w tym kierunku wykonane... pozostawiam te sprawę ludziom, którzy maja ku temu możliwości i odpowiednie kompetencje... myslę, że nie nadarmo strzępiliśmy język, ale tak trzeba było drastycznie. Narobiłam sobie wrogów, nie jestem już anonimowa, ale inaczej nie można było. Przepraszam  |
|
|
|
Bonka |
Dodany dnia 25-06-2007 23:42
|
Użytkownik
|
szalupa-to najważniejsze ze jesteś zadowolona,więcej wrogów to tak jak na łowach zawsze musi być zwierzyna i łowczy,trofea zawsze mile widziane,sami pchają się pod nuż,a każdy łowczy jest zazdrosny o swoje jelenie.A kiedy ty na tym forum byłaś anonimowa,uznaj to za plus bo ludzie przęśli na twoje wezwanie a nie jakiegoś oficjela,to że od okresu młodości wrogów przybyło,ubyło stan jest wyrównany,osoby co się: nie kłaniali dalej się nie będą.Na sam koniec za co przepraszasz,jedynie za to ze osiągnęłaś wielki sukces,a jeżeli tak to przepraszaj. POZDROWIENIA OD BONKI,musiałem tak napisać bo z nią właśnie rozmawiałem a mówiła ze sprawdzi Gumiś
|
|
|
|
szalupa |
Dodany dnia 25-06-2007 23:52
|
Użytkownik
|
Dzięki za pozdrowienia od Bonki, przekaż jej również... wyobrażam sobie jak cierpi, nie mogąc dolać oliwy... ale godnie ją zastępujesz   |
|
|
|
Ika |
Dodany dnia 26-06-2007 10:53
|

Użytkownik
Data rejestracji: 10.01.05
|
Szalupa, tak jest zawsze, że ten kto się odezwie, ten który zdecyduje się reprezentować innych pozyska sobie wrogów, tej osobie najbardziej się oberwie, ale też ta osoba pozyska wielu zwolenników i przyjaciół.
Wiesz..., podziwiam ciebie za odwagę. Masz obrany konkretny cel i konsekwentnie dążysz do niego, a przy okazji "pieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu". To, ile zostało zebranych pieniędzy świadczy o powodzeniu tej akcji. Może niektórzy mówią, że były jakieś niedociągnięcia, że cały dzień była mała frekwencja, dopiero później zebrało sie sporo mieszkańców. I na pewno tak było, mieliście prawo popełnić błędy, nikt codziennie nie organizuje takich dużych imprez. Robiłyście to pierwszy raz, a i tak poradziłyście sobie doskonale.
Chcę tobie podziękować , nie tylko za to, że ratujesz amfiteatr, ale też za to, że podjęłaś się walki o to, by w Nowem rozwijała się kultura, by wykorzystywano maksymalnie możliwości, by wreszcie to małe miasteczko zaczęło tętnić życiem. Może czasami trochę za ostro to robisz, ale widocznie by osiągnąć cel tak trzeba postępować.
Ika
"Człowiek jest tyle wart, ile są warte sprawy, którymi się zajmuje"
Marek Aureliusz |
|
|
|
szalupa |
Dodany dnia 26-06-2007 15:07
|
Użytkownik
|
Dzięki Ci IKA za słowa otuchy, ale to nie ja sama, to cały sztab ludzi, to grała zespołowa... Wasze komentarze przyczyniają się do tego... bum...
Liczę na radnych, którzy mam nadzieję będą trzymać rękę na pulsie, ale nasze poparcie społeczeństwa jest tu bardzo potrzebne. Pan Gappa i Śliwa nie są złymi ludźmi, tylko nie nadają się na te stanowiska. Pan Śliwa ma ogromną wiedzę na temat miasta, mógłby oprowadzać wycieczki, spożytkować swoją wiedzę, a tak on się męczy i my. Pan Gappa robi piękną papierkową robotę, jego dokumentacja - jak się dowiedziałam- jest bez zarzutu, ale mimo to mieszkańcy nie są zadowoleni... coś jest nie tak, my wiemy co. Po prostu dzisiaj działacze kultury muszą być obrotni, ich celem powinno być tak podejść ludzi, żeby chcieli przychodzić, znaleźć sposoby na przyciągnięcie tłumów, a nie biadolić, że nic się nie opłaca robić. Ten fakt powinien być sygnałem, że coś trzeba więcej zrobić. Wiedzą, że mieszkańcy chcą amfiteatru więc już powinni wyjść na przeciw tej inictywie, a nie stawać" okoniem". |
|
|
|
Ika |
Dodany dnia 26-06-2007 15:51
|

Użytkownik
|
To prawda, ci panowie nie są złymi ludźmi, tylko zajmują się czymś na czym nie najlepiej się znają i po prostu się do tego nie nadają. Każdy powinien robić to, na czym się zna i co potrafi najlepiej, tylko wtedy praca będzie przynosiła efekty. Innym będzie niosła zadowolenie, a sobie przyniesie satysfakcję. Wymieniłaś dobre strony obu panów, ich umiejętności i chyba tak powinno być, że właśnie tym powinni się zająć, a swoje miejsce odstąpić takim osobom, które będą potrafiły umiejętnie i właściwie pokierować rozwojem kultury w Nowem i rozbudzić w mieszkańcach chęć uczestniczenia w życiu kulturalnym miasta.
Ika
Marek Aureliusz |
|
|
|
GABI |
Dodany dnia 26-06-2007 16:16
|
Użytkownik
Data rejestracji: 07.12.05
|
Czytam, obserwuję wypowiedzi internautów i wyciągam tylko jeden wniosek - barbaros, szalupa "odwaliłyście kawał dobrej roboty" AVANTI TUTA" Podziwiam Was za upór, cierpliwość, bo coś takiego zorganizować w tak trudnym społeczeństwie Nowego jest naprawdę wielkim sukcesem. Chwała Wam za to !!! Nie mieszkam w Nowem już kilkadziesiąt lat, ale sprawy tego miasteczka są również mi bardzo bliskie, bądź co bądź tu się urodziłam i co roku tu przyjeżdżam. Pozdrawiam również wszystkie inne osoby, które przyczyniły się do zorganizowania tak wspaniałej imprezy (osobiście w niej nie uczestniczyłam, ale przeglądając Galerię z Imprezy, uważam ją za udaną) Jeszcze raz gorąco pozdrawiam i przesyłam buziole.     |
|
|
|
klos33 |
Dodany dnia 26-06-2007 16:23
|
Użytkownik
Data rejestracji: 20.06.07
|
tylko zeby to byli LUDZIE.A czy w Nowem sa tacy?Kiedy następne imprezy bo troche mało tej kasy.Są wakacje teraz impreza za imprezą,a nie blabla |
|
|
|
Ika |
Dodany dnia 26-06-2007 16:46
|

Użytkownik
|
Fuś, są tacy, jest wiele takich osób, chociażby prezes spółdzielni, którego już wcześniej wymieniła szalupa. Organizuje wspaniałe imprezy na osiedlu, doskonale poprowadził aukcję w amfiteatrze.
Ika
Marek Aureliusz |
|
|
|
klos33 |
Dodany dnia 26-06-2007 17:27
|
Użytkownik
|
Tak tylko on ma z czego.Przeciez sie nie rozdwoi |
|
|
|
Bonka |
Dodany dnia 26-06-2007 19:17
|
Użytkownik
|
klos33-wyluzuj nie obrażaj ludzi,trochę szacunku dla mieszkańców Nowego spieramy się ale nie do przesady.Co do następnej imprezy może poczuł się gospodarzem i pomógł grupie szalupy a nie był gościem
GABI-większość osób na forum to byli mieszkańcy Nowego,bardzo nam zależy na tym zęby nasze miasteczko nie było tylko pięknym wspomnieniem naszej młodości czy dzieciństwa,ale żeby dziś moglibyśmy być dumni z naszego miasteczka i mieszkańcom żyło się lepiej.Czy nie chciałaś by spędzać urlopu nad naszymi pięknymi jeziorami,być na imprezach w amfiteatrze, a nie raz do roku przyjechać na groby.
Edytowane przez Bonka dnia 26-06-2007 19:19
|
|
|
|
nimius |
Dodany dnia 26-06-2007 21:39
|

Użytkownik
Data rejestracji: 02.03.05
|
A ty fus2007 jak się przemianowałeś? hmmmm? Różne rzeczy tu widziałem, ale zmiana pseudo w trakcie rozmowy - na kloss33...jak ty to robisz? Nawet ika jeszcze zwraca się do ciebie po starek ksywie :Fuś, są tacy, jest wiele takich osób. |
|
|
|
Ika |
Dodany dnia 26-06-2007 21:50
|

Użytkownik
|
No właśnie, tak się zastanawiałam, czy mi się przewidziało, ale widzę,że wszędzie tam gdzie był fus2007, jest klos33. To ci spryciarz
klos33 napisał/a:
Tak tylko on ma z czego.Przeciez sie nie rozdwoi
Raczej nie ma z czego, wiesz dobrze,że spółdzielnia na pieniądzach nie leży. Z tego co się orientuję, to organizuje te imprezy za niewielkie pieniądze. Wie co , gdzie i jak załatwić, a przede wszystkim wydając na to wszystko niewiele. I takich ludzi potrzeba na takim stanowisku, obrotnych i z pomysłami. Za przykład takiej osoby mogę podać tobie jeszcze np. Jetka. W Nowem naprawdę można znaleźć sporo takich osób. Nie mówię, że te osoby mają znaleźć się na tym stanowisku, chcę jedynie tobie pokazać, że takie osoby są, bo wcześniej napisałeś ,że takich w Nowem nie ma.
Edytowane przez Ika dnia 26-06-2007 21:51
Ika
Marek Aureliusz |
|
|
|
barbaros |
Dodany dnia 26-06-2007 23:38
|
Użytkownik
Data rejestracji: 04.11.05
|
Dzięki Gabi za dobre słowo - ono zawsze wzmacnia A swoją drogą-szkoda, że Cię tu nie ma, zrobiłabyś niejedno i pomogła w naszej akcji..
barbaros |
|
|
|
klos33 |
Dodany dnia 27-06-2007 16:35
|
Użytkownik
|
nimius bo mi sie tak podobało a co?Bonka ja nikogo nie obrarzam ty wyluzuj ja takie imprezy robiłem jak ty na ksiedza ZORRO mowiłas.to jest obraza no kiedy nastepna impreza? |
|
|
|
Bonka |
Dodany dnia 27-06-2007 20:15
|
Użytkownik
|
Gumiś-dziś ostatni raz zabieram wasz drogi czas,od jutra 16 Bonka będzie miała głos -klos-fus-jeżeli nie wiesz że możesz przez swoją nonszalancje[luzactwo] kogoś obrazić to wiedz ze to zrobiłeś.Nie wiem czy jesteś starszy jeżeli tak to ponawiam poczuj się gospodarzem w moim miasteczku zgłoś się do szalupy i jej grupy,pomóż w zorganizowaniu następnej imprezy a jeżeli nie wiesz kto to szalupa to jednak jesteś smarkaczem kutry dorwał się do kompa i udaje cwaniaczka.Następna impreza powinna odbyć się jak najszybciej ale nie na gwałt,to mija się z celem trzeba przeanalizować pierwszą imprezę, należy wyciągnąć wnioski co by poprawić,kto się sprawdził a kto tylko kibicował [tak jak ja] klos-nie bądź gościem na następnej imprezie przepraszam ze się ciebie uczepiłem ale jako młodszy wybaczysz, z poważanie moich kochanych nowian
Gumiś
|
|
|
|
nimius |
Dodany dnia 27-06-2007 20:50
|

Użytkownik
Data rejestracji: 02.03.05
|
Hej gumiś, ty piszesz jakbyś się żegnał, wykorzystaj moment i załóż sobie swój login na portalu...a jak Bonki nie będzie przy kompie to ty tu zasiadaj. Licze , ze nas tu tak nie zsotawisz |
|
|
|
szalupa |
Dodany dnia 27-06-2007 21:45
|
Użytkownik
|
No właśnie Gumiś, będzie Cię tu brakowało nie odpuszczaj tak szybko, ułóżcie sobie grafik z Bonką kto i kiedy ma korzystać z netu    |
|
|