Maj 02 2025 08:03:14
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
kornomaniak
No to mamy wyzwanie dla kogas, niech obejży uważnie film i policzy znaczące słowo. Kto podejmie sie tej próby bądź co bądź matematycznej??? Acha zapomiałem przywitac nową postać w naszym gronie kinomaniaków. Cześc Ami Grin

kornomaniak
Jak juz jesteśmy przy Testosteronie to właśnie znalazłem wzmiankę że powstanie kobieca wersja tego filmu pt Lejdis. No sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie tłumy napewno beda walić do kin. Ja osobiscie mam duże obawy żeby czasem nie przereklamowali tego filmu. Pożyjemy zobaczymy Pfft Cool

barbaros
No nieeee...Frown Gdyby faktycznie powstała kobieca wersja "Testosteronu", to powinna mieć raczej tytuł "Estrogeny". Skąd pomysł na jakieś "Lejdis" i to jeszcze w takiej fonetycznej formie tego wyrazuAngry Czy Ty aby nie naciągasz, kornomaniak...?
barbaros

Ami
No oczywiście że tym słowem jest słowo MASAKRA gratuluje Barbaros. Też słyszałam o filmie "Lejdis" wydaje mi się że też będzie to świetny film który napewno przyciągnie pełno widzów do kin. Ja napewno obejrze i porównam z testosteronemSmilemoże dzięki takim filmą w końcu płeć damska i męska się zrozumieją i łatwiej będzie im się dogadać na niektórych płaszczyznach życiaSmile

kornomaniak
Ja nic nie naciągam gdzież bym śmiał Z tego co czytałem to reżyserem będzie Andrzej Saramonowicz, Na pomysł nakręcenia kobiecej wersji Testosteronu wpadł po tym jak znalazł w internecie pewien blog gdzie trzy kobiety konwersowały sobie o życiu. Ami a co do słowa 'masakra'' no to nie wiem bardzo często padało także słowo ''wódka'' w różnych odmianach. Normalnie nie daje mi to spokoju chyba w weekend obejrzę Testosteron i policzę te słowa. Cool

Elbereth
Ja o "Lejdis" czytałam. Podobno ma tam grać m.in Edyta Olszówka i Karolina Gruszka. No cóż, pożyjemy, zobaczymy Smile I czekamy na zagadkę Smile

kornomaniak
Jak już jesteśmy przy polskich filmach i o tematyce damsko męskiej no to nie możemy pominąć kultowego filmu '' Seksmisja '' Oto pytanie jaki aktor wcielił się w role Jej Ekscelencji ??? Grin

Elbereth
To oczywiście Wiesław Michnikowski. Przypomniał mi się właśnie cały film i to niesamowite, że z tej produkcji jak i z wielu innych, wiele tekstów wchodzi na stałe do potocznego języka. Np wśród moich znajomych w czasie fajnej imprezy mówimy "zostaję tu do środy" Grin Z jakiego to filmu?

kornomaniak
czyżby chodziło o Shreka

Elbereth
oczywiście Smile

Wasiel
Witam wszystkich. Widze ze temacik niezle sie rozwija. Fajne te zagadki. A tak z zagranicznych filmów. To czy ktos wie jaki aktor gral królową i zarazem kochanke Orlando Bloom'a w "Królestwo niebieskie"??
P.W.

Ami
Mi się wydaje że jest to Eva Green - Sybilla jeśli dobrze pamiętam bo film oglądałam jakiś czas temuSmile A moje pytanie na dzisiejszy dzień jest takie: W jakim Filmie wystepowało zwierzątko o imieniu Jack?Smile

kornomaniak
Nie mam zielonego pojęcia Frown

kornomaniak
Szukajcie a znajdziecieGrin Ja w końcu znalazłem Ami czyżby chodziło o kangura?? Tytuł filmu to Kangur Jack po opisie może być bardzo fajna komedyjka na niedzielne popołudnie. Pfft

Wasiel
bardzo dobrze Ami to byla Eva Green. A jak się nazywala małpka z PIratów z Karaibów czyzby tez nie Jack?? Nie pamietam dokladnie, moge sie mylic...
P.W.

kornomaniak
Właśnie małpka Jack pewnie Ami chodziło o nią a ja tu z kangurem wyskakuje zagalopowałem się trochę Shock

kornomaniak
Kolejne wyzwanie. Jaki film zaczyna się od sceny gdzie na wielkim polu kukurydzy bestia udająca stracha na wróble porywa małego chłopca ??

Ami
Dokładnie chodziło mi o małpkę z "Piratów z Karaibów" gratuluje chłopakiSmileale widze że kornomaniak też pomyślał bo faktycznie jest też filmik z kangurkiemSmile a odpowiedź na ostatnie pytanie brzmi SmakoszSmilebardzo fajny horror miałam na nim tak zwane ciarySmile

barbaros
A w jakim filmie można usłyszeć piosenkę zaczynającą się od słów-"Wyginam ciało śmiało"GrinGrin To też jeden z moich ukochanych filmów, takich - na poprawę nastrojuSmileWink
barbaros

kornomaniak
To jedna z moich ulubionych bajek czyli 'Madagaskar" Grin Ami słonko chodziło mi o Smakosz część drugą ale zaliczam tę odpowiedź. Jeżeli jesteśmy już przy zwierzętach no to kolejne pytanko. Jak nazywa się piesek w filmie " Transformers " A pro po właśnie oglądamGrin

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło