Maj 02 2025 18:51:58
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
animag
Hehehe... A fil o kug fu to mógł być pod koniec lat 8o tych, wcześniej w Polsce był tylko jeden film "Wejście smoka", ogladałem go z dziesięć razy od 79 roku, potem był Klasztor Shaolin i nic więcej, pod koniec lat 80 tych sprowadzano rózne dziwne - rozrywkowe produkcje traktujące o wschodnich sztukach walki. NO zapomniałbym, wcześniej jeszcze był polski film " Karate po polsku", gdzie była scena miłosna na stole i "Kung-fu" z Fronczewskim na czele, ale to była już raczej polityka i marny żywot człowieka uczciwego w PRL .

kornomaniak
Raczej to żadny z nich wątkiem tego było jak dobrze pamiętam to że dziadek został oszukany w walce z czarnoskórym bokserem i wnuczkowie postanawiają wyjaśnić okiczności przegranej dziadka i ukarać oszustów. Grin

arek
co do filmu o ktory pytasz: Young Dragons - The Kung Fu Kids (1987)

O to chodzi? Smile

Dziadek tez byl w tym filmie ale ilu urwisów to nie pamietam.

Byl tez jakis film o dzieciakach ninja czy cos takiego tyle ze z tego co pamietam film byl z lat 90-tych a i dzieciakow bylo wiecej bo az siodemka
Edytowane przez arek dnia 10-08-2007 16:13

miasto-nowe.com
kornomaniak
Arek jesteś wielki normalnie nie wierzyłem że ktoś bedzie znał ten tytuł. Dzieciaków było trzech najmłodszy był najśmieszniejszy bo był straszna niezdarą i zawsze puszczał bąki Grin Arek piwo masz ode mnie. Pozdrowienia dla wszystkich z słonecznego Gdańska

arek
Powiem szczerze ze filmu nie ogladalem , a byc moze ogladalem ale nie pamietam . Posilkowalem sie google.pl i wpisalem "kung fu kids movie" :-) a browar to swoja droga no nie ? Grin

miasto-nowe.com
barbaros
Czas na zagadkę : otóż niektóre aktorki Hollywood zawdzięczają swoją karierę faktowi, iż występowały u boku Michaela Douglasa.Należy do nich również jedna z moich ulubionych aktorek, o pięknym, matowym, bardzo zmysłowym głosie, która zagrała z Douglasem w filmie opowiadającym o perypetiach rozwodowych pewnego dobrze zapowiadającego się małżeństwa. Film, który na początku wydaje się być komedią, staje się w trakcie jego trwania dramatem... O jaką aktorkę i jaki film z jej udziałem chodzi ?
barbaros

sat
Kathleen Turner w filmie "Wojna państwa Rose" z 1989. Równiez lubie tę aktorkę :-)

barbaros
Brawo, Sat. Cieszę się, że lubisz tę aktorkę. Przyznasz, że i ten film jest świetny (jeśli oglądałeś!).
barbaros

sat
Jasne, że ogladałem, nie mam pamięci jedynie do tytułów i posiłkuje sie googlami Smile, dlatego nie zabieram tu głosu.

sat
Zagadka: Wymień tytuł filmu i nazwiska aktorów, grających główne role.
Film raczej okazał się w zeszłym roku ( 2006 ) fiaskiem kasowym w samej Ameryce, a u nas zupełnie mało ogladany. Powiem, że idąc miesiąc po premierze do kina na ten film, byłem sam na sali, za chwilę dołączyły jeszcze dwie dziewczyny, które się roześmiały, kiedy zobaczyły, ze frekwencja tego filmu jest tak marna. Obsada to dwie gwiazdy filmowe, które zdobyły wcześniej sukces, grając razem w pewnym filmie w poprzednich latach ( nie powiem jakim ).
Bohaterów na planie dzieli róznica w czasie dwóch lat. Jedno wyprowadza się z domu w 2006, a drugie wprowadza się do tego samego domu w 2004. Korespondują ze sobą i odbierają listy w tej samej skrzynce pocztowej.

kornomaniak
Nie sądziłem że znajdę odpowiedź na to pytanie gdyż całkowicie nie miałem pomysłu jak szukać tytułu filmu , ale dla chcacego nic trudnego. Tytuł filmu to "Dom nad jeziorem" a aktorzy to Sandra Bulock i Keanu Reeves Cool

kornomaniak
Calvin jest liliputem. Po wyjściu z więzienia, wraz ze swoim wspólnikiem, Percy ukradli diament warty sto tysięcy dolarów. Podczas ucieczki przed policją Calvin podrzucił go pewnej kobiecie. Chcąc spowrotem odzyskać diament, udaje porzucone dziecko, pozostawione pod drzwiami młodej pary... Proszę podać tytuł filmu dodam że obłędna komedia Grin

kornomaniak
Dla fanów filmu "Piła" mam mała niespodzianke pojawił się 5-cio minutowy trailer Piły 4 Oto link http://www.film.gildia.pl/news/2007/08/saw-4-start No to mozę zaraz jakaś zagadeczka związana z pierwszą częścią Piły. Akcja filmu dzieje się zawsze w jakimś pomieszczeniu jest jednak jedna scena która dzieje się na zewnącz O jaką scene chodzi ????

barbaros
Kornomaniak, nie widziałam tego makabrycznego filmu, ale tak sobie kombinuję....Może któryś z dwóch bohaterów wspomina jakieś chwile z przeszłości. Albo może ma jakiś sen, który dzieje się w innej scenerii...?
barbaros

kornomaniak
Barbaros kombinujesz ale w zła stronę nikt sobie nic nie śnił a nie przypominał to jest normalna akcja filmu . Próbujcie dalej Grin

Prew
Niestety nie odpowiem na pytanie. Chciałem jednak polecić film który będzie dzisiaj w telewizji (TVN 20:35) BILLY ELLIOT. Moim zdaniem świetny film. Muzyka powalająca a i historia ciekawa osadzona w bardzo interesującym czasie. Polecam wszystkim.

barbaros
Dzięki za rekomendację filmu na dzisiejszy wieczór. Na pewno obejrzę choćby ze względu na muzykę, do której posłuchania zachęcaszWink
barbaros

Prew
Na pewno nie będziesz żałowała. Jeżeli dobrze Cię znam to Ci sie spodoba. szkoda tylko że potną ten film reklamami.

kornomaniak
Widzę że nikt raczej nie pofatyguje się poszukać odpowiedzi na moje pytanie więc odpowiadam sam. Jedyna scena która dzieje sie na zewnątrz to pościg samochodowy. Barbaros a dlaczego uważasz ten film za makabryczny .

barbaros
Prew, wczorajszy film - kapitalny! Świetna przede wszystkim kreacja ojca - czulego, kochającego i doskonale radzącego sobie z samotnym wychowaniem dwóch synów. Muzyka też superowa - szczególnie kawałki z "Jeziora łabędziego"P.Czajkowskiego. Dawno nie widziałam tak interesującego filmu, dzięki !
barbaros

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło