Maj 02 2025 17:43:43
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
barbaros
Kornomaniak, jeśli nie domyślasz się, dlaczego film "Piła" uważam za makabryczny, to zadam Ci pytanie: chciałbyś się znaleźć w sytuacji, w jakiej znaleźli się obaj bohaterowie tego filmu...?Cool
barbaros

kornomaniak
O nie zdecydowanie nie chciał bym mam nadzieje że żaden psychol nie zainspiruje swoich zachowań tym filmem. Wczoraj oglądałem najnowszy film z Nicolasem Cage pt " Next " Musze przyznać że bardzo ciekawy film akcja szybka i częste zwroty akcji a zakończenie całkowicie nieprzewidywalne Polecam

barbaros
Jeśli lubisz filmy z motywem "deja vu", to obejrzyj też koniecznie "Przeczucie"(2007) z Sandrą Bullock w roli głównej.Zdjęcia do filmu zrobiono perfekcyjnie a szybkie i częste zwroty akcji nie pozwalają na nudę. Myślę zresztą, że do oglądania filmów z S.Bullock nie trzeba nikogo zachęcać. Jeżeli jeszcze wybierzesz się na ten film do kina, rezygnując z kompa, czy DVD) - to gwarantuję fajne przeżyciaWink
barbaros

Prew
Bardzo sie ciesze że film sie podobał. Swoją drogą musze przyznać że od razu to wiedziałem ponieważ takie filmu zawsze i na wszystkich robią wrażenie. Pamiętam jak mnie ten film powalił na kolana tylko po obejżeniu zwiastuna na kasecie video (z naszej wypożyczalni). Po tym polowałem na ten film przez jakieś pół roku (w tedy nie było internetu przynajmniuej w Nowem).

barbaros
Następna zagadka - ten film jest dramatem wojennym, trafił na listę"100 lat..100 Trillerów".Został wyróżniony czterema nominacjami do Oskara i choć powstał wiele lat temu, nadal zachwyca fantastycznymi scenami akcji, w tym finałową sceną wysadzenia zamku we Francji. O jaki film chodzi ?Wink
barbaros

kornomaniak
Barbaros cieszę się że kontynuujesz temat po chwili ciszy Smile Odpowiedź na pytanie brzmi: Film nosi tytuł " Parszywa dwunastka " z 1967r i zajął 65 miejsce w tym plebiscycie Grin

barbaros
No jasne, kornomaniak! Zgadłeś i nie ukrywam, że liczyłam na CiebieWinkCzekam teraz na Twoją zagadkę i pospiesz się, bo pojutrze wyjeżdżam i zamilknę na tydzieńCool
barbaros

kornomaniak
Proszę podać tytuł filmu którego głównymi bohaterami są trzej nierozłączni koledze ze szkoły Benzi Momo i Yudale film doczekał sie licznych kontynuacji było ich chyba z 9 części Dodam że to świetna komedyjka z podtekstem erotycznym ShockGrin

barbaros
Chyba mogę zaryzykować bez większego sprawdzania - chodzi o "Lody na patyku"..?
barbaros

kornomaniak
Nie ma dla Ciebie trudnych pytań Barbaros widzę że twoje znajomości filmowe są ogromne Odpowiedź oczywiście dobra, pamiętam jak byłem młody jak po kryjomu oglądałem Lody na patyku to było przeżycie a jak teraz nie dawno oglądałem pierwszą cześć to nie zrobiła na mnie dużego wrażenie

barbaros
No widziszSmileSmile Odpowiedni film na odpowiedni wiekGrinGrin
barbaros

barbaros
No to serwuję kolejną zagadkę.
Ktoś powiedział - "carpe diem" i tak zrobiły dwie przyjaciółki , które postanowiły wyjechać w podróż znudzone monotonią swojego codziennego zycia u boku beznadziejnych mężów, w małym amerykańskim miasteczku. Ta wyprawa zamienia się jednak w ucieczkę przed organami ścigania, gdyż kobiety popełniają przestępstwo. O jaki film chodzi i kto zagrał dwie główne kobiece role ?
barbaros

barbaros
Zapomniałam dodać, że film ogląda się świetnie a obie panie zagrały swoje role rewelacyjnie!
barbaros

sat
Znów posiłkowałem się google'ami przywołaniem tytułu. Czy chodzi o "Thelmie i Louise" ?

sat
Aha! Główne role odegrały Geena Davis i Susan Sarandon.Smile

barbaros
Dobrze, Sat. Kornomaniak pewnie tego filmu nie oglądał. A szkoda, bo warto!Wink
barbaros

kosa_spalinowa
"Każda z ważniejszych osób w ekipie filmowej miała dziwne wypadki podczas kręcenia tego filmu: scenarzysta David Seltzer został trafiony przez piorun (na szczęście przeżył), hotel w którym mieszkał Richard Donner został zbombardowany przez IRA (nie było go tam w tym czasie), a Gregory Peck odwołał lot do Izraela, samolotem który potem się rozbił zabijając wszystkich na pokładzie." o jaki film chodzi?Smile

barbaros
Może chodzi o film "Omen" z 1076 r....?
barbaros

barbaros
Oczywiście z 1976 rokuGrinGrinGrinGrin
barbaros

barbaros
Aktorka ta zagrała u najlepszych reżyserów, np. u M.Scorsese. Była kotem, nauczycielką, czarownicą, kochanką z minionych epok.. O kim mowa..?Wink
barbaros

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło