Maj 02 2025 17:55:05
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
Elbereth
Czy chodzi o Michelle Pfeiffer?

barbaros
Jasne, gratulujęWink
barbaros

Elbereth
W jakim filmie możemy obejrzeć scenę pocałunku Catherine Deneuve
z kobietą? Proszę o tytuł i reżysera.

barbaros
Ano tak, było coś takiego w filmie "Zagadka nieśmiertelności".. Całowały się bodajże C.Deneuve i Susan Sarandon...Cool
barbaros

barbaros
Miał być jeszcze reżyser - Tony ScottWink
barbaros

Elbereth
Zaskoczyłaś mnie Smile Podanego przez Ciebie filmu nie widziałam, ja myślałam o " Osiem Kobiet" Françoisa Ozon. Świetny film z wybitnymi kreacjami ośmiu francuskich aktorek, przeplatany pięknymi piosenkami. Tam C. Deneuve całuje się z Emmanuelle Béart Smile

barbaros
Stąd wniosek, że ta "lodowata"podobno aktorka lubi się całować z kobietamiGrinGrinGrin
barbaros

kornomaniak
Barbaros film Thelma i Louise oczywiście widziałem przyznaje że mam zeległości co do starszych produkcji ale nie aż takie. No to pytanie ode mnie Jaki film powstał na podstawie książki "Jesienna miłość " Nicholasa Sparksa ?????

barbaros
"Szkoła uczuć"(2002), reż.Adam Shankman
barbaros

kornomaniak
Barbaros wyjechała i się cisza zrobiła w temacie filmowym. Więc ja dam nową zagadkę. W 1996 roku członkowie jugosławiańskiego komitetu Academy of Film Art and Science (AFUN) przyznali temu filmowi 3 miejsce wśród najlepszych serbskich filmów wyprodukowanych w latach 1947 - 1995 Proszę podGrinać tytuł i reżysera.

niktt
Kornomaniak to takie googlowanie te zagadki filmowe.
Wrzucasz cały twój wycinek pytania do googli i masz odpowiedź na stronie
http://underground.filmweb.pl/Underground+1995+ciekawostki,FilmCuriosities,id=990.
Miła, szkoląca zabawa.Wink
Edytowane przez niktt dnia 27-08-2007 12:03

kornomaniak
Nick i na tym to wszystko polega niby dajemy zagadki ale przez to zwracamy uwagę innych na dany film który my ogladaliśmy i uważamy że jest warty oglądnięcia. No i czasem rozwinie się dłuższa dyskusja. A wogóle widziałeś film Underground polecam niby taki poważny film historyczno wojenny a bardzo umiejętnie zostały wplecione wątki komediowe no i ta muzyka coś pięknego Grin

barbaros
Wiesz, kornomaniak,kilka dni temu byłam w kinie na filmie"Transformers" i wreszcie zobaczyłam na własne oczy tego pieska-inwwalidę Mojo. Trzeba przyznać, że zagrał świetnieSmile.Poza tym film dość sympatyczny, trochę nudna i przydługawa końcówkaWink Pozdro!
barbaros

kornomaniak
Barbaros wróciłaś bez Ciebie tak tu pusto było Smile Co do filmu to zgadzam się że Mojo był obłędny to pewnie po tych tabletkach. Dla mnie minusem było to że jak walczyły roboty to na ekranie było tyle rzeczy (szczegółów) że człowiek w oczach mniał jeden wielki mętlik.Shock

barbaros
To jest nowoczesna, bardzo często stosowana metoda kręcenia filmów - robi się taką sieczkę zdjęciową, czyli jedno wielkie miganie..Widz ma tylko jakieś strzępy akcji przed oczami i nic poza tymWink Jest to łatwizna, bo znacznie trudniej technicznie byłoby pokazać na ekranie dokładnie cały przebieg jakiejś akcjiFrown Musimy do tego przywyknąć.
Co do filmów obecnie reklamowanych jako wakacyjne hity - nie polecam prymitywnej komedyjki"Evan Wszechmogący"-rzecz o kongresmenie, który dostaje zadanie od Boga, by porzucić pracę i zbudować arkę dla siebie i wszystkich gatunków zwierząt. Bleee
barbaros

kornomaniak
Barbaros będę omijał ten film dużym łukiem Smile A teraz mała zagadka. Pamiętam że jak byłem mały to wyświetlali w naszym kinie " Zorza " pewną baśń o dziewczynce co nie chciała się opiekować młodszym bratem i zarzyczyła sobie żeby brat zniknął. Okazuje się, że życzenie to się ziści iu braciszek trafia do świata goblinów. Zeby go uratować dziewczyna musi zmierzyć się królem goblinów. Pamięta ktoś tę baśń a może ktoś był wtedy też w kinie????

kornomaniak
Acha jeszcze pytanie premiaWink Jaki piosenkarz zagrał role króla goblinów ???

barbaros
Kornomaniak, byłeś naprawdę malutki, kiedy w 1986r film Jima Hensona pt.'Labirynt" wchodził na ekranyWink Nie wiem jak nazywał się król goblinów, ale wiem, że zagrał go demoniczny David BowieCool
barbaros

kornomaniak
No odpowiedź bardzo dobra. W którym roku byłem w kinie nie pamiętam ale to było coś koło 1989- 90 roku. Król goblinów nazywał się Jareth. Smile

barbaros
Akcja filmu, o który pytam, dzieje się w przepięknej dzielnicy Paryża - na Montmartre, opowiada o niezwykłej dziewczynie, która jest marzycielką o niesamowitych pomysłach.Atutem filmu jest przepiękna ścieżka dźwiękowa z akordeonem jako typowym dla klimatu Paryża instrumentem w roli głównejWink
barbaros

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło