Maj 01 2025 20:35:38
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Po co mi muzg.....?
Bies
Cyt. z Maćka:"Mam odpowiedni strój, kieruję się odpowiednimi do niego schematami ...."

"Po czynach jego poznacie go, a nie po dresie jego poznacie go. "

Myślę, że dowcip polega na tym, że myśląc schematycznie (opowiednim schematami) jednak oceniamy wedle dresu - im bardziej szpanerski, tym mniejszy iloraz skłonni jesteśmy przyznać właścicielowi. Powinniśmy oceniać po czynach - "dresujemy" nasze myślenie....?

[addsig]

maciek
Masz rację Biesie.

Po czynach poznajemy ludzi.

W przyrodzie znane są przypadki nieszkodliwych stworzonek wygladających jak groźne drapierzniki i niepozornie wyglądające bestie.

Z ludzmi tak samo, jedni zakładają dresik na przebieżkę inni jako ubiór kastowy.

Znam też kilka garnitórków, przy któruch dresiarz z bejzbolem to układny młodzieniec.
[addsig]

Bies
Pełna zgoda: tak, tak mój Gerwazeńku; tak, tak mój Protazeńku....

myślę, że często ulegamy złudzeniom; - dres, garnitur nic nie mają wspólnego z muzgowiem =nie gwarantują mądrości!!!
[addsig]

dunder
KOCHAJMY SIĘ - i ja tam byłem miód i wino piłem a co podejrzałem to na portalu pisałem...
[addsig]

maciek
Duner nie wyświstałeś!!!

Niech to świśnie. Mózg mózgiem dres dresem, piątkowy wieczór a ja zamiast wysilać mózgownicę jak by się tu kulturnie bez upodlenia rozerwać siedzę w robocie i wiosłuję na Galerach. W Gali 23-24 film Frida.
[addsig]

dunder
Za namiary na Fridę dzięki! Co to sie porobiło:a to Chicago, Angielski pacjent, Muriel, Piano Bar, Hamlet.... a kioskarze mówią zamiast filmów powinna być seta z zagrychą - to by szedł interes...
[addsig]

maciek
Chyba wpuszczę temat jako osobny. Co się porobiło z prasą którą kupuje się już nie wiadomo czy dla czytaniea czy dla gadżetów.

(Poproszę klapki nr 38 z Claudią koniecznie czerwone)
[addsig]

dunder
Tu masz recht....hehehehe...ubawiłeś mnie stokrotnie jak mawiały damy...niech dunder to świśnie
[addsig]

Sami swoi rechtaja i sie dobrze mają - a my jak samotne żagle...bezimiennie i osamotnieni nie wspomniani zapomniani rozżaleni ..wróć

maciek
zaraz tam osamotnieni.

Pełno was a jakoby nikogo nie było.

Piszcie bezimienni bo czsami poczytać przyjemnie.

Ważne jest ze malo kto w tej dyskusji udowodnił że ma przerost objętości tkanki mięśniowej nad powieżchnią kory mózgowej
[addsig]

dunder
Nie wiem czy ciągnąć tę debatę? Czy przerzucić ją do Hyde Parku? O bezmuzgowiu, któremu wydały wojnę regularną władze Bydgoszczy można do końca świata i jeden dzień dłużej. Nikt nie jest samotny wśród łysoli. Łysina łączy nas. Lepper na Balcerowicza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[addsig]

maciek
Przerzucić do HP, Lepper niech odejdzie a nam lepiej będzie
[addsig]

Dyskutowałem z HP=Hewlett Packard; oni nic nie wiedzą, że mieliby przejąć bezmuzgowców.

PZDR

maciek
"Hewlett Packard; oni nic nie wiedzą, że mieliby przejąć bezmuzgowców" - jak zwykle udają że deszcz pada, mając za idiotów wszystkich po za sobą,

bo niby jak zwiększali by sprzedarz
[addsig]

Pies tańcował z HP jak nie chcą bezmuzgowców trudno - upchniemy ich w miasteczku nad Mątawą i jakoś będziemy koegzystować ku chwale Ojczyzny....

To dno - to wasze gadanie, zauważyliście, że klepiecie jak bezmózgowcy ? Do pewnego momentu to było ciekawe i wciągające, tymczasem ja będąc adminem zamknąłbym to forum.

Ktokolwiek tu zajrzy a będzie chciał jakiś przykład bezmuzgowia niech zajrzy jakie problemy egzystencjalne ma dzieciarnia z ortografią w niusie Wsio.... od tego tytułu skojarzenie .....ty wsio spokojna, wsio na zadupiu...

maciek
Dresy górom. Wracamy do tematu albo zamykamy kramik z mózgowaniem.

Co tu pitolić dzięki temu źe tak bardzo się wszyscy od siebie różnimy jest nie nudno, czsem straszno czasem wesoło czasem smiesznie.
[addsig]

Pewno, że się różnimy - dlatego mając mózg , warto się zastanowić czy takie dyskusje jak ta nieograniczają się zaledwie do dwóch, trzech osób, które próbują udowodnić same sobie wielkość tkanki mózgowej swojego mózgu . Nawiązywanie do HP - to bezsensowne gadanie, jedynie tłuczenie licznika portalowego.

Dla galernika zwrotna odpowiedź czyli cofka: Fridę kupiłem wraz podwójnym numerem kolorowego tygodnika. Dzięki za donos, dzięki któremu mogłem wcześniej zamówić towar. No następnego spotkania galerniczego.

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło