Maj 02 2025 11:03:39
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
Prew
rLśnienier1; Kubrica r11; bo chciałbym zobaczyć ten film na dużym ekranie i dobrym nagłośnieniem w ciemnej sali
rCzas Apokalipsyr1; myślę że nie trzeba zachęcać od czasu tego filmu gdy go widziałem w telewizji jestem fanem rthe Doorsr1;;, później miałem szczęście oglądać ten film w kinie kiedy weszła na ekrany reżyserska wersja ta adaptacja bardziej mnie przekonuje a niżeli niby oryginalne rJądro ciemnościr1; z Timem Rothem
rBilli Elliotr1; r11; treść sami wiecie ale muzykę z dużych głośników (mam nadzieję że byśmy wtedy nie pili, bo kto wie co by się mogło stać przy niektórych kawałkach T-rex.
rMementor1; dla mnie ten film coś w sobie ma.
rOld Boyr1; o tym filmie nie można zapomnieć
rOtwórz oczyr1; (ta oryginalna wersja, a nie jakieś tam Vanilia sky) r11; naprawdę ciekawy
rKod 46r1; myślę że byłoby o czym dyskutować
A no i oczywiście rMiasto bogar1;
No i pytanie a gdzie ten DKF zakładamy ?

sat
15 lat temu byłaby taka mozliwośc przy kinie "Zorza". Ale nikogo wtedy filmy nie interesowały. Szał wideokaset mieliśmy.Sad

kornomaniak
Sat zobacz a teraz jest DVDPłytowy szał a jednak wielu z nas woli wydać kilka złotych i iść do kina. Co do tego DKF to uważam że to świetny pomysł Ja przyniósł bym Kruka 1 oraz 3 do tego dorzucził bym coś na podstawie Kinga oraz UndergraundCool

Prew
Co do video to się zgadzam z Sat'em, chociaż fakt że miesiąc filmu radzieckiego i to nie najwyższych lotów wykończyłoby każde kino. A czy dzisiaj by sie utrzymało sam nie wiem chyba też nie. Można by kiedyś spróbować jakiś seans z DVD i rzutnika (tylko że to prawie na granicy piractwa).

kornomaniak
Żyć na granicy prawa to jest to , ta adrenalina czuje dreszczyk emocji Grin

1125
Pfft
Edytowane przez 1125 dnia 28-02-2009 17:28
Koniec świata nastąpi 21.12.2012. Dokładna godzina, zostanie wyłoniona w drodze referendum.Pfft

barbaros
Namnożyło się ostatnio tych filmów "kultowych"Wink Myślałam, że padnę ze śmiechu, jak spikerka TV1 w którąś niedzielę wieczorem zaprosiła widzów na "kultowy serial"... "Ranczo"Grin
Co do "Czasu Apokalipsy" - zgadzam się z Tobą, 1125.
Edytowane przez barbaros dnia 21-09-2007 11:51
barbaros

kornomaniak
Długo mnie tu nie było ale troszku chorowałem Sad Barbaros co do "Rancza" to przecież ponad czasowy serial Wink ale tylko dla właścicieli TVP. Dla zainteresowanych tydzień temu zaczęto emisje 3 sezonu "Prison Break" Wtajemniczeni wiedzą gdzie go szukać WinkCool

Elbereth
"Ranczo" jest bardzo dobrym serialem chociaż nazywanie go "kultowym" już teraz to rzeczywiście przesada. Kultowy serial to np "Dom" czy nieśmiertelni "Czterej pancerni i pies" Smile

kosa_spalinowa
1.Salo , Pier Paolo Pasolini
2.The Beyond , Lucio Fulci
3.Texas Chainsaw Massacre . Tobie Hooper (oryginał nie remake)
4.Buio Omega , Joe D'Amato
Smile

kornomaniak
Kosa_spalinowa to byłby seans ciarki na plecach juz mam. A wczoraj był bardzo ciekawy wieczór filmowy w TV na dwójce "Skazany na bluesa" a na TVN7 "Zapach kobiety" kiedykolwiek bede ogladał ten film zawsze pomyśle o Tobie Barbaros Grin Ciekawe co ciekawego poleci dziś w tym naszym "pudełku" Wink

barbaros
A wiesz, Kornomaniak, że ja też wczoraj oglądałam "Zapach kobiety" po raz n-ty i też pomyślałam o Tobie ..Pfft
Teraz jednym okiem zerkam na film "Kapitan Corelli" w TVN-ie. Jestem fanką Nicolasa Cage'aWink Polecam film i aktora !
barbaros

kornomaniak
Za późno przeczytałem Twojego posta, na pewno zarzuciłbym okiem na ten film a tak to zerkałem na polsacie na "Wygrane marzenia" całkiem lajcikowy filmik i co ważne dla męskiego oka te kocie kobiece ruchy na barze. Ciekawe czy u nas by taki bar miał wzięcie, a może w pubie taka obsługa przyciągnęłaby klientów. Grin

kornomaniak
A pro po Nicolasa Cage to oglądałem z nim ostatnio film "Next" bardzo ciekawy. A co do filmów na które z niecierpliwością czekam to "Skarb Narodów 2" oczywiście z N C zapowiada sie bardzo ciekawie. Jedynka bardzo mi się podobała mam nadzieje że na dwójce się nie zawiodę

kornomaniak
Czyżby portalowicze zapadli już w sen zimowy. Strasznie pusto się zrobiło na forum. Przy okazji polecam film Młodzi gniewni - historia Rona Clarka. Tematyka taka sama jak w Młodych gniwnych z Michelle Pfeiffer lecz tu chodzi o troszke młodsze dzieci. Barbaros tobie wogóle powinna podpasować ten film chyba że nie chcesz wracać myślami do rozwrzeszczałej młodzieży Pfft

Elbereth
Drobna poprawka. Film o R. Clarku nosi tytuł "Triumf".Widziałam obydwa filmy (które zresztą oparte są na autentycznych wydarzeniach) i uważam, że jednak "Młodzi Gniewni" są bez wątpienia lepszym filmem. Lepiej skonstruowany scenariusz no i gra aktorska bez porównania lepsza niż w "triumfie"
Edytowane przez Elbereth dnia 30-09-2007 20:39

kornomaniak
Zgadzam się z tytułem tylko że przeważnie jeden film ma kilka tytułów, ja spotkałem się z tytułem Młodzi gniewni. Oczywiście zgadzam się z tobą że lepszym filmem jest ten 1996 jednakże ten drugi miłe mnie zaskoczył gdyż spodziewałem się nedznej podróby Młodych Gniewnych a tu całkiem inna historia i to do tego ciekawie pokazana. Może ktoś jeszcze widział oba i dożyci swoje spostrzeżenia

Elbereth
Film zazwyczaj ma jeden tytuł, tyle, że polscy tłumacze rzadko kiedy tłumaczą oryginalne tytułay a dają swoje, często nie mające nic wspólnego z tym oryginalnym. Najlepszy przykład to "Wirujący seks" czyli "Dirty Dancing" albo "Wygrane marzenia" a w oryginale "Coyote ugly" Grin A co do filmu o którym mowa wyżej to sprawdzałam w internecie i w żadnym wydaniu nie nosi on tytułu "młodych gniewnych", to pewnie tytuł nadany przez ludzi, bo tematyką kojarzy się ze swoim 'poprzednikiem". Jest jeszcze jedna bardzo dobra produkcja mówiąca o problemach trudnej młodzieży i nauczycielu, który umie im pomóc. To "Nauczyciel z przedmieścia" (oryg. "To sir, with love" Pfft) film nakręcono w 1967 roku a główną rolę gra niezastąpiony Sidney Poitier. Polecam, chociaż jest diametralnie różny od "Młodych gniewnych".

kornomaniak
Proponuje kolejny film podobny tematycznie do Młodzi gniewni , chodzi o film Wytańczyć marzenia. Całkiem miło i przyjemnie się oglada no i bardzo ciekawe kreacja Antonio Banderasa Cool

barbaros
Byłam w kinie na filmie Wajdy "Katyń". Wstrząsający. Uważam, że trzeba zobaczyć. Koniecznie.
barbaros

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło