Maj 02 2025 03:43:56
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
kornomaniak
Witam po dłuuuuższej przerwie. Barbaros w końcu obejrzałem "Amelię" i powiem że kolejny film inny niż wszystkie. Z tym że aby zafascynować się tym filmem to trzeba mieć bardzo zbliżone podejście do życia co główna bohaterka. Dla zwykłych niewrażliwych śmiertelników będzie wiać nudą. Przy okazji chcę polecić film "Biała sukienka" polski film z typowym polskim humorem a jednak końcowe przesłanie zaskakuje i jest bardzo duchowe. Film emitowała jedynka więc może ktoś widział Smile

barbaros
I tak cieszę się, że próbujesz oglądać filmy, które polecam. Pozdro !
barbaros

kornomaniak
Jak bym mógł nie oglądnąć filmu który ty polecasz. Przecież z Zapachem kobiety trafiłaś w dziesiątke .

barbaros
Kornomaniak, jeśli lubisz kino i filmy science fiction (a chyba lubisz..), to nie przegap jutro filmu "Król Skorpion"Chucka Russella (TVP I, g.20.20). Obsada mało znana, ale fabuła ciekawa. Myślę, że będziesz zadowolonyWink
barbaros

kornomaniak
Barbaros dzięki za przypomnienie właśnie z przyszłym teściem i flaszeczka czekamy na ten film Smile)) Obawiam się tylko że połowę przegadamy

barbaros
To jutro koniecznie opowiedz - albo jak tam film, albo - jak rozmowy z teściem przy wódeczceGrinGrin Pozdro !
barbaros

kornomaniak
Więc tak jak mówiłem film widziałem piąte przez dziesiąte stwierdzam że wódeczka nie jest dobrym kompanem przy oglądaniu filmu. Smile Sobotni wieczór zakończyłem przy filmie Koterskiego "Ajlawju"

barbaros
Czasami trzeba podarować sobie nawet dobre kino, żeby zacieśniać więzi rodzinneGrinGrinGrin
barbaros

kornomaniak
Barbaros wiadomość dla Ciebie i reszty fanów dobrwgo filmu dziś TVN 21 30 Ocean's Eleven: Ryzykowna gra. doborowa obsada m in Al Pacino i Brad Pitt

barbaros
Dzięki, Kornomaniak, że o mnie pamiętaszSmile Film rzeczywiście dobry - typowe "męskie"kino. Mnie najbardziej podobał się Andy Garcia w roli bezkompromisowego właściciela kasyn, Benedicta. Al Pacino - jak zawsze - przekonujący i czarujący...Wink
W najbliższych dniach wybieram się do kina. Jeśli uda mi się trafić na jakiś sensowny film - na pewno wkrótce go zarekomenduję. Pozdro!
barbaros

kornomaniak
Czekam z niecierpliwością. A co do wczorajszego filmu to kolejny raz piwkowanie przeważyło nad dobrym kinem i nie dane było mi obejrzeć ale dziś nadrobię zaległości bo mam na płycie Ocean's Eleven oraz kontynuację Ocean's Thirteen Smile

Elbereth
Warto zwrócić uwagę na nową serię filmów dodawanych do Rzeczpospolitej. Nazywa się "Seans z gwiazdą" bodajże i film kosztuje 6zł+ cena gazety. Pierwszym filmem był wychwalany tutaj (i słusznieSmile ) "Zapach kobiety" a w nadchodzącym tygodniu będzie "Joe Black" z Bradem Pittem i Anthonym Hopkinsem. Świetny film, polecam i to w naprawdę rozsądnej cenie!

barbaros
Kornomaniak, zgodnie z obietnicą składam Ci meldunekWink Otóż obejrzałam w kinach dwa filmy z różnych zupełnie półek - "Transfer" i "Film o pszczołach". Ten pierwszy - to rzecz o terroryzmie, ciekawie zrobiony z dobrą obsadą( piękna Reese Witherspoon i wszechstronna Meryl Streep). Drugi film - to obraz animowany, na który można śmiało wybrać się całą, zróżnicowaną wiekowo, rodzinką. Dobra zabawa, świetny humor, do czego z pewnością przyczynił się Maciej Stuhr udzielający głosu głównemu bohaterowi - Barry'emu. Oba filmy - szczerze polecam !
barbaros

kornomaniak
Wszystkie osoby które wybierają się do kina a jeszcze nie zdecydowały się na jaki film iść zachęcam do obejrzenia "1408" na podstawie powieści Stephena Kinga Film bardzo ciekawy zrobiony i di samego końca trzyma w napięciuSmile

barbaros
Film muszę obejrzeć, bo gra w nim jeden z moich ulubionych aktorów - Samuel L. JacksonWink
barbaros

barbaros
Kornomaniak, ociągasz się z nową zagadką, więc ja przejmuję pałeczkę. Zapytam o jeden z moich ulubionych filmów, który powstał w latach 90-tych. Jest to rzecz o niezwykłej, trudnej miłości, zakazanej przez cały świat z powodów politycznych. Trochę to dramat, trochę romans. Film jest ekranizacją powieści chilijskiej pisarki. W rolach głównych same sławy - wśród nich m.in. - Winona Ryder Wink
barbaros

kornomaniak
Film nosi tytuł "Dom dusz" na podstawie: powieści Isabele Allende Po opisie widać że zapowiada sie bardzo ciekawie Kolej na mnie W 2006 powstał film opowiadający o losach pewnego magika i pięknej księżniczki. Popisowym trikiem magika była sztuczka z drzewkiem pomarańczowym. Jak brzmi tytuł filmu i kto w rzeczywistości wymyślił sztuczkę z drzewkiem

barbaros
Film, o który pytasz, to "Iluzjonista"(2006) wyreżyserowany na podstawie powieści Stevena Millhausera przez Neila Burgera.
barbaros

kosa_spalinowa
1408 - szczerze nie polecam

kornomaniak
Barbaros odpowiedź jest dobra ale nie pełna ponieważ jest druga cześć pytania Smile
Kosa a ja szczerze polecam 1408. Z tego co pamiętam to ty wolisz bardziej filmy typu gore więc nie dziwię się że 1408 ci nie podszedł. Filmy na podstawie Kinga są specyficzne i mają wiele do zaoferowania. Najlepszym rozwiązaniem będzie żeby Barbaros obejrzała film i rozsądziła nasz mały spór

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło