Maj 02 2025 02:59:24
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
kosa_spalinowa
to ze lubie gore nie oznacz ze podchodze do kazdego innego filmu krytycznieWink spodziewałem sie po nim troche wiecej ale kazdy ma swoje zdanieSmile

1125
Cool
Edytowane przez 1125 dnia 28-02-2009 17:28
Koniec świata nastąpi 21.12.2012. Dokładna godzina, zostanie wyłoniona w drodze referendum.Pfft

barbaros
Kornomaniak, sztuczka z drzewkiem pomarańczowym została wymyślona już w poł.XIXwieku przez Jeana Roberta-Houdina. Reżyser "Iluzjonisty" po prostu skorzystał z tego tricku. Zresztą głównego bohatera zastępował w pewnych ujęciach prawdziwy iluzjonista - James Freeman, szczególnie gdy kamera miała pokazać zbliżenie pracy samych rąk.
barbaros

kornomaniak
Ulicą idą trzy pomidory: tata pomidor mama pomidor i mały pomidorek. Pomidorek ciągle zostaje z tyłu za rodzicami,w końcu tatuś pomidor się wścieka podchodzi do pomidorka rozgniata go nogą i mówi: Ruchy ketchup. Pytanie z jakiego filmu pochodzi ten dowcip????

barbaros
Chodzi zapewne o "Pulp Fiction" z J.Travoltą i Umą Thurman. Widziałam ten film sporo lat temu w kinie, ale nie zachwycił mnie, niestety...Wink
barbaros

kornomaniak
Barbaros nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi. Chyba muszę posiedzieć nad jakąś arcy trudna obawiam sie tylko że dla ciebie takie nie istnieją Wink Pozdro

barbaros
Jak mnie zaczniesz pytać o jakieś filmy science fiction to na pewno wymięknę - nie przepadam za tego typu filmami. Obejrzałam tylko "Gwiezdne wojny" i "Transformers"...Wink
barbaros

barbaros
Dla miłośnikówk tolkienowskich klimatów mam ciekawą propozycję - o bejrzyjcie koniecznie film Roberta Zemeckisa "Beowulf". Doborowa obsada(m.in. Anthony Hopkins, Angelina Jolie, John Malkovich) oraz świetna, baśniowa fabuła oparta na poemacie o skandynawskim bohaterze, który uratował Duńczyków przed potworem Grendelem.
barbaros

bandzioras
barbaros to ja mam coś jeszcze dla Ciebie - dramat o przyjaźni kobiety autystycznej z mężczyzną, który przeżył wypadek, w którym zginęła córka chorej kobiety.Mężczyzna postanawia odnaleźć jej matkę i opowiedzieć jej o wszystkim. Tak poznaje Lindę, a ta znajomość już na zawsze i całkowicie odmieni jego życie.... W rolach głównych Alan Rickman i Sigourney Weaver. Naprawdę świetny film. Coż to za film ?

kornomaniak
Nie wiem czy mogę odpowiedzieć bo zagadka jest skierowana do Barbaros no ale zaryzykuję. Chodzi o film Śniegowe ciastko z 2006 oczywiście jak ciekawy film to brak go w polskich kinach no ale tak to jest juz z naszym krajem że pokazują tylko te filmy na które walić będą tłumy i bedzie z tego duża kasa. Po za tym Bandzioras witamy cię na naszym forum i na tym temacie mam nadzieje że będziesz to zaglądał od czasu do czasu Pozdro

barbaros
Chodzi na pewno i film "Snow Cake", co tłumaczy się albo - "Śniegowe ciastko", albo - "Tort ze śniegu". Która odpowiedź Ci bardziej pasuje, bandzioras..?CoolPfft
Edytowane przez barbaros dnia 03-01-2008 19:24
barbaros

bandzioras
barbaros a Ty jak zwykle w dziesiątkę Smile Najbardziej odpowiada mi angielska nazwa filmu, przynajmniej nie ma problemu, które tłumaczenie jest bardziej poprawne Pfft

bandzioras
kornomaniak masz rację, a film jest naprawdę świetny. a przy okazji dziękuję za miłe przyjęcie Pfft

barbaros
Ty się,kornomaniak, nie przejmuj do kogo, czy dla kogo jest zagadka, tylko jak wiesz, to walSmile Zwykle kieruje się kolejnego posta do poprzednika, co w przypadku naszego tematu - nie ma znaczenia.
barbaros

bandzioras
barbaros ma rację, jak zwykle zresztą Pfft

kornomaniak
No to kamień z serca mogę dalej spokojnie żyć w naszym miasteczku GrinGrinGrin No to teraz ja sprawdze wasza wiedze odnośnie filmu Skarb Narodów. Na początku filmu bohaterowie przeszukują wrak statku. Jak się nazywa owy statku

arek
Charlotte Grin

miasto-nowe.com
kornomaniak
No Arek bardzo dobra odpowiedź i kolejny raz zaskoczyłem się twoją obecnością w tej dyskusjiGrin

arek
Jestem jestem :-)
moze teraz ja zadam pytanie. Byl taki film Wyspa Piratów. Pytanie jest takie: Skad kapitan Morgan miala pierwszy kawalek mapy prowadzacej do upragnionej Wyspy Piratow???

miasto-nowe.com
arek
kornomaniak napisał/a:
No Arek bardzo dobra odpowiedź i kolejny raz zaskoczyłem się twoją obecnością w tej dyskusjiGrin

nie moge sobie tylko przypomniec czy to byl statek czy moze okret wojenny , chyba ten drugi co ? Moze wiesz wiecej ..

miasto-nowe.com
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło