Maj 01 2025 20:33:05
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
arek
Ja polecam fajna komedie z masa gagow i skeczy polskiej produkcji - Job, czyli ostatnia szara komórka

miasto-nowe.com
kornomaniak
Spoko Arek już mam ten film i chyba dziś sobie go obejrzę A nie polecasz swojego nowego nabytku " Wściekłe pięści węża " czy cos podobnego Pfft

barbaros
Kiedyś dawno Prew polecał(a) film pt."Billy Eliot". Dopiero kilka dni temu miałam przyjemność go obejrzeć Wink A przyjemność była prawdziwa, szzera i oprócz przyjemności jeszcze wzruszenie i radość. Naprawdę polecam ( można kupić płytkę DVD za jedyne 5zł..)
barbaros

kornomaniak
Ja dziś zakupiłem gazetę TV Okey z pierwszymi dwoma odcinkami serialu "Drużyna A" i zamierzam uzbierać całą kolekcję 98 odcinków. To taki serial z dziecinnych lat gdzie biegało się po głębokim parku i udawało bohaterów filmu Smile

arek
kornomaniak napisał/a:
Spoko Arek już mam ten film i chyba dziś sobie go obejrzę A nie polecasz swojego nowego nabytku " Wściekłe pięści węża " czy cos podobnego Pfft

mozna obejrzec, ale szalu nie ma ...

miasto-nowe.com
arek
kornomaniak napisał/a:
Ja dziś zakupiłem gazetę TV Okey z pierwszymi dwoma odcinkami serialu "Drużyna A" i zamierzam uzbierać całą kolekcję 98 odcinków. To taki serial z dziecinnych lat gdzie biegało się po głębokim parku i udawało bohaterów filmu Smile

no co ty opowiadasz Shock to pewnie ze slawem biegales Grin A-Team mozna zassac z torrentow seba.

miasto-nowe.com
kornomaniak
Jak byś zgadł, okolice amfiteatru to było nasze pole walki Smile) Co do ściągania to nie jestem aż tak napalony żeby poświęcić tyle czasu i miejsca na dysku na ten serial. Gazetę z programem TV kupuję co tydzień ,więc połączyłem dobre z pożytecznym. Pfft

barbaros
Ostatnio obejrzałam w kinie dwa polskie filmy - "Lejdis" i "Nie kłam, kochanie". Ten pierwszy - oprócz dwóch dowcipnych powiedzonek - do kitu, szkoda kasy. Jeśli już ktoś chce go obejrzeć, to jedynie w domu, na DVD, z braku ciekawszych zajęć lub z powodu beznadziejnej pogody. Natomiast ten drugi - bardzo zabawny, bez wulgarnych tekstów, co pewnie niektórym wydać się może nudne. Piotr Adamczyk nie należy do moich ulubionych aktorów, ale w komedii " Nie kłam, kochanie" zagrał ujmującoWink
barbaros

kornomaniak
Barbaros co do Lejdis zgadzam się z Tobą strasznie zawiodłem się na tym filmie. Jak widać im więcej reklam w tv tym film słabszy. Ze swojej strony polecam film "Rozmowy nocą" Całkiem ciekawy powinien spodobać się w szczególności kobietom.
A teraz mała zagadka: Proszę podać dwa czarno-białe filmy w których zagrał George Clooney. Grin

arek
Good Night, and Good Luck 2005
The Good German (2006) - Dobry Niemiec

miasto-nowe.com
barbaros
Ech, kornomaniak..uświadomiłeś mi, że od ponad miesiąca nie obejrzałam żadnego fajnego filmu... Ale za to zachwycam się rosyjską wersją "Mistrza i Małgorzaty" wyświetlaną w odcinkach. Jest doskonała, o ile ktoś czytał wcześniej książkę, a Ciebie, kornomaniak chyba nie ominął magiel na j.polskim...?Wink
barbaros

kornomaniak
Bravo Arek odpowiedź perfekcyjna.
Co do Mistrza i Małgorzaty to owszem pamiętam te ciężkie lekcje gdzie większość z nas ukrywała się za plecami kolegów byle tylko nie być proszonym do odpowiedzi. A pro po Mistrz i Małgorzata to jedna z nielicznych lektur które przeczytałem w całości.

barbaros
To możesz być z siebie dumny, kornomaniak. Powieść jest trudna i baaardzo długa, więc wyrazy uznaniaSmile Gdybyś teraz chodził do szkoły średniej - nie miałbyś przyjemności przeczytania tej książki, bo zniknęła z kanonu lektur obowiązkowych. Ale to mnie nie dziwi - wszak świat schodzi na psy, a w każdym razie - na łatwiznę.
PS. Ja też jestem dumna, że przeczytałeś "Mistrza i Małgorzatę"!Pfft
barbaros

kornomaniak
Oj mile wspominam lekcje j.polskiego choć nie byłem orłem Grin Chociaż w pierwszej klasie pamiętam że była jedna 5 z odpowiedzi z mitologii greckiej to był mój "konik" Cool

kornomaniak
To może na dobranoc mała zagadka. Ile filmów nakręcili wspólnie Johnny Depp i Tim Burton Smile

barbaros
Oj było tego trochę : "Edward Nożycoręki", "Charlie i fabryka czekolady", "Gnijąca panna młoda..", "Jeździec bez głowy", "Ed Wood", "Sweeney Todd". Ten ostatni film to właściwie musical. Nie wiem - czy to już wszystko...?Cool
barbaros

arek
przyznaje ze nie przeczytalem tej ksiazki ale 'Zbrodnie i kare' od dechy do dechy ...Wink

miasto-nowe.com
barbaros
To także, Arku, nie lada wyczyn! Smile Przyznasz, że realizacja filmowa nigdy nie zastąpi czytelniczego doświadczenia i osobistego kontaktu z książką..
barbaros

arek
zgadza sie , ekranizacja filmowa to tylko ekranizacja filmowa. a w szkole ... jak sie nie czytalo to trzeba bylo improwizowac i kombinowac ale nie sciemiac opierajac sie na filmie...bo to odrazu sie wydalo Wink

watek nam powoli ucieka na bok, chyba czas na nastepna zagadke ...
Edytowane przez arek dnia 16-05-2008 00:27

miasto-nowe.com
arek
Pytanie:

To bylo dawno temu... Powstal film na podstawie prozy Brama Stokera, traktujacej o krwiopijcu. Jaki jest tytul filmu i kiedy powstal?

miasto-nowe.com
Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło