Maj 01 2025 18:30:36
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
23121959
Dokładnie tak, brawo. Smile
Fred Astaire najpierw siedział spokojnie w fotelu i a dalej już poszło gładko. Zaczął tańczyć na suficie i ścianach hotelowego pokoju w filmie Royal Wedding czyli Królewskie wesele.
Reżyserem był Stanley Donen, zresztą twórca Deszczowej piosenki.
Kiedy pada deszcz i idę pod parasolem, to zawsze przemyka mi przez głowę ta piosenka.

kornomaniak
23121959 witamy Cię w naszym skromnym gronie i zapraszamy do zabawy Cool

23121959

Smile Dzięki piękne za zaproszenie do zabawy, ale gdzie mi tam do waszej wiedzy i znajomości tematu.
Postaram się jednak, oczywiście jeśli tylko coś będę sensownego umiała sklecić, brać udział w waszych quizach.
A i jeszcze jedno - jutro wieczorem w TVP KULTURA super film Rzym, miasto otwarte Rosselliniego z boską Anną Magniani. Ja na pewno będę oglądać, po raz kolejny zresztą.

kornomaniak
23121959 dzięki za polecenie nie widziałem tego filmu i jutro tez go nie obejrzę siła wyższa mam nocki Sad
Zagadka ode mnie: W jakim filmie czarnym bohaterem był David Lo Pan Jak byłem młodszy zawsze bałem się ostatniej sceny , może ktoś wie jak ona wyglądała Smile

arek
czy chodzi o Wielka drake w chinskiej dzielnicy? Dzis ten film mozna bylo obejrzec w TV, ja nie ogladalem ... a sceny nie pamietam

miasto-nowe.com
23121959
Ja też obstawiam Wielką drakę w Chińskiej dzielnicy, a David Lo Pan jest tu DEMONEM.
Dla mnie scena w której Lo Pan nachyla się nad śpiącą Miao Yin jest najbardziej porażająca.
Tajemnica, aż br .....dobrej nocy.

kornomaniak
Zgadza sie chodziło mi o ten film, mam gdzieś go jeszcze na VHS a przez to że leciał w TV to przypomniał mi się ten superowy film Smile
Co do sceny to chodziło mi o to jak Jack Burton (Kurt Russell) jedzie na końcu swoją ciężarówką i kamera kieruje się na tył a tam z pomiędzy kół wyłania sie włochaty potwór (ciary na plecach murowane).
Jeśli będziecie mieli styczność z filmem Gatunek 4 to omijajcie go dużym łukiem. Dawno nie widziałem tak słabego filmu. Akcji mało, efektu specjalne wyglądają jak by były robione na kolanie, ogólnie wieje nudą na 100km albo i więcej Smile Niestety tak to już jest jak się chce zarobic kasę na klasycznym tytule kręcąc milion części.

Barbaros pewnie nie oglądałaś wczoraj Tańca z gwiazdami ale muszę ci powiedzieć że Magdalena Walach i Cezary Olszewski pięknie zatańczyli tango z "naszego" filmu. Wink

barbaros
Oglądałam, oglądałam, a jakże.. Magda i Cezary zatańczyli pięknie, ale gdzie tam Czarkowi do Ala Pacino...WinkCool
barbaros

bandzioras
Jak Wy tu gadu gadu, to ja z zagadką Smile

Jest sobie taki film, który powstał chyba nawet dokładnie 10 lat temu, w doskonałej obsadzie i z niezwykle interesującą fabułą. Polskie tłumaczenie oryginalnego tytułu to jednocześnie imię i nazwisko jednego z bohaterów, mężczyzny. O czym ten film? Jest sobie starszy pan, zresztą bardzo zamożny, niczego mu w życiu nie brakuje, ma dwie wspaniałe córki i nagle w ich życiu zjawia się tajemniczy gośćr30;

Jaki jest tytuł tego filmu? Kim jest tajemniczy gość?
A może ktoś wie, jak kończy się ten film?
Edytowane przez bandzioras dnia 20-05-2008 11:21

barbaros
Najprawdopodobniej chodzi o film" Mój Nikifor" z 2004 roku. Film kończy się śmiercią tytułowego bohatera, przy jego łóżku czuwa ów nieszczęsny, bogaty mężczyzna, który przez opiekę nad chorym na gruźlicę Nikiforem stracił w zasadzie żonę - wyjechała ona z Krynicy do Krakowa, by nie zarazić się gruźlicą..
barbaros

kornomaniak
Ten film to "Joe Black" W role tajemniczego gościa wcielił się Brad Pitt. Zagrał tam chyba Śmierć.

barbaros
No to mamy problem...GrinGrin Pewnie bandziorasowi chodziło o film "Joe Black", bo w filmie o Nikiforze obsada aktorska nie jest aż tak znana. Scenariusze obu filmów są niemal identyczne.. Ja jednak popieram polską produkcję, więc zostanę przy swoim Nikiforze z niezapomnianą kreacją Krystyny Feldman
barbaros

bandzioras
"Pewnie bandziorasowi chodziło o film "Joe Black"", a no chodziło o ten Smile

bandzioras
Jednak film "Mój Nikifor" również zrobił na mnie wielkie wrażenie, a Krystyna Feldman zagrała po prostu fenomenalnie.

Oba filmy są godne polecenia Smile Zgodzisz się ze mną Barbaros? Smile

kornomaniak
Moje pytanie z kategorii super łatwe i przyjemne
Poznał ją na ulicy, szybko się ożenił i stwierdził, ze to klapa......
Dziewczyna była hałaśliwa, kłótliwa itp podczas podróży poślubnej
spaliła się na słońcu jaki to film kto zagrał pana młodego

23121959
Smile Dziewczyna moich koszmarów z Benem Stillerem, czyli Edim i cud blondyną imieniem Lila - amatorką olejku kakaowego do opalania, zresztą SmileSmileSmile

23121959
I tak na wieczór - tylko muzyka i taniec, żadnych słów a tak wiele ludzkich dramatów w różnych okresach czasu i tylko w jednej tylko sali, i tylko kroki - po raz pierwszy oglądany przez mnie na Konfrontacjach Filmowych w 1985 roku. Daje do myślenia, co to za obraz?

barbaros
Mistrzem filmów tego rodzaju był Carlos Saura. Może więc o któryś z jego filmów pytasz..Wink
barbaros

23121959
Mistrz Saura? Nie, tu nie chodzi o niego i jego filmy.
Podpowiem: rzecz cała dziej sie na przestrzeni lat kilkudziesięciu, mniej więcej od narastania ruchów faszystowskich w Europie aż do roku 1983. W tym czasie II wojna, wyzwolenie, konflikt francusko-algierski i tylko jedna sala, a w niej tańczący ludzie, ci sami aktorzy w różnych kostiumach. czasem jest śmieszno, czasem straszno, a muzyka wciąż trwa a oni wciąż tańczą....

barbaros
Chodzi więc o musical Ettore Scoli "Bal"(1983)
barbaros

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło