Maj 03 2025 17:34:58
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
KOCIEWIE - mój region.
Bonka
Dzięki Rampa... Masz rację, byłam tam po to, by prezentować Kociewie świeckie....Wszędzie, gdzie się pojawiam reprezentuję ten kawałek kociewskiej ziemi...Grin.
Co do amfiteatru... to już deklarowałam na portalu swoją chęć uczestnictwa w tym przedsięwzięciu... ale niestety bez echa... Z tego co widzę ten temat jest jeszcze w powijakach... a mój terminarz robi się coraz bardziej napięty... Jeśli ta akcja zostanie ogłoszona w ostatniej chwili, to nie będę mogła prawdopodobnie w niej uczestniczyć...GrinGrinGrin

http://notatkizkociewia.blog.onet.pl/
szalupa
Bonka, ustaliliśmy termin 6 październik i przy okazji chce nadmienić, że zorganizowanie takiej imprezy nie jest prostą sprawą. Potrzebne przede wszystkim są pieniądze, ale chyba je znaleźliśmy.
Bonka... dlaczego mówisz, że Twoje deklaracje zostały bez echa, jeszcze nic się nie wydarzyło. Twój wyrzut zabrzmiał jak zarzut zaniedbywania jakiś moich obowiązków, za ktore np. otrzymuję duże pieniądze. Nie jestem doskonała, robię to społecznie i też mam jakieś swoje terminy, które też są napięte, kłopoty, problemy osobiste z którymi muszę się uporać. Twój ostatni post jest strasznie "nadęty" Sad

sat
No i Bonka masz konkretny termin, teraz zapisz go w kajeciku i zrób pełną rezerwację na ten dzieńSmile
Szalupa wiemy, że działasz społecznie i cały swój prywatny czas poświęcasz amfiteatrowi, wiemy też, że juz czynisz przygotowania do następnej akcji. Brawo!

Bonka
Szalupa, ani mi w głowie Cię obrażać.... Nie mam prawa robić Ci żadnych wyrzutów, przeciwnie, szanuję to, co robisz.... My społeczniczki powinnyśmy trzymać sie razem.... W moim poprzednim poście odpowiedziałam na pytanie rampy... Odpowiedziałam zgodnie ze stanem mojej wiedzy w tym temacie. Jeżeli moją wypowiedź odebrałaś inaczej... przepraszam...

Zapisałam Wasz termin , pomyśl w jaki sposób mogę sie Wam tam w Nowem przydać........ i napisz .... na PW

szalupa
Nie obrażam się nigdy... po prostu reaguję natychmiast na coś, co nie jest zgodne z prawdą. lubię mówić, co myslę... Niestety, nie każdemu sie to podoba. Dobra krytyka jest lepsza niż czcze pochlebstwa Wink Ja lubię dobrą krytykę Smile

animag
Gumiś to ty śpisz, zasnąłeś kilkanaście lat temu...weź się w garść, wsiądź w auto i "wyfruń" na kilkadziesiąt minut do swojego umiłowanego miasteczka, Bonka zapakuje się również i chetnie przyjedzie, a nie pieprz, że Nowe spi. Gniew spał od sredniowiecza do połowy lat 80 tych, Nowe w tantych latach żyło- sam przyznasz. Dziś Gniew obudził się, a Nowe zasnęło. Mnie to cieszy, chce widzieć miasteczko spkojne, bez "szalonych" turystów" - to takie oazy spokoju. Kiedyś ktoś zauważy Nowe jak zauważono Kazimierz Dolny...weź sobie to do swojego zmodyfikowanego serca i wpadaj tu...warto.Smile

animag
Gumiś co tu puste czy pełne półki w sklepach mają do rzeczy i adres do twojego domu rodzinnego? Kazdy ma zapisany gdzies w notesiePfft

animag
Czym się różnimy? Nic nie pojmuję z twoich ostatnich komentarzy Shock

animag
Pamiętasz jakies inne miasta gdzie półki pełne były? GrinGrin

animag
GrinGrinGrinGrin w NRD ? Ty jesteś piorun gumiś! GrinGrinGrin

animag
Pracowałem tam w tym czasie i półki były pełne - nie czułem komunizmu, tej biedy polskiejGrin Oj gumis... w Pradze tez mieli pełne półkiSmile W koncu Gierek nie brał kredytu na konto wszystkich z krajów zaprzyjaźnionychSmile

animag
Nie...ja juz potem się nigdzie nie ruszałem, zostałem na Kociewiu i zostałem "przebrzydłym prywaciarzem" - kapitalista wykorzystującym ten lud na Kociewiu...najmowałem jednego za drugim..i pracowali cięzko dla mnie...nie mieli szansy wyjechac w latach 81-83 do NRD- wykorzystałem moment i zbiłem na nich fortunę...GrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrinGrin

animag
I nie bede zmieniał tematu - to temat o KociewiuPfft

barbaros
Coś mi się wydaje, Animag, że Ty, Sat i Nimius to jakaś jedna bliska rodzina ...wszyscy uwielbiacie Kazimierz DolnyCoolCoolWink
barbaros

sat
Barbaros masz racjeSmile "...bo wszyscy Polacy to jedna rodzina, gumiś, barbaros i tamta dziewczyna .."Pfft

Z tym Kazimierzem się zgadza. byłem tam raz w życiu i bardzo mi się tam podobało. Planowałem w tym roku tam wyskoczyć na dzień lub dwa, ale wakacje umykają i nic nie wskazuje na to bym znalazł czas.
Z Animagiem widac mamy współne wspomnienia również - to NRDGrin
W tamtych latach dużo ludzi wyjeżdżało na saksy do NRD.

1125
"""""""""""""...............""""""""""""""""
/////////................))))))))))))))))))))
[[[[[[[[[[[--------------]]]]]]]]]]]]]
********_______________*********
Edytowane przez 1125 dnia 02-03-2009 23:34
Koniec świata nastąpi 21.12.2012. Dokładna godzina, zostanie wyłoniona w drodze referendum.Pfft

rampa
Powtórka "Lata z trójką" była wczorajAngry

1125
"""""""""""""...............""""""""""""""""
/////////................))))))))))))))))))))
[[[[[[[[[[[--------------]]]]]]]]]]]]]
********_______________*********
Edytowane przez 1125 dnia 02-03-2009 23:34
Koniec świata nastąpi 21.12.2012. Dokładna godzina, zostanie wyłoniona w drodze referendum.Pfft

barbaros
Nie wiem, Bonka, czy Kociewiacy specjalizowali się w robieniu nalewek (a jeśli tak, to jakich), ale ja właśnie "zalałam" dziś piołunówkę. Będzie gorzka jak cholera, wiem o tym, ale jest podobno świetnym lekarstwem na ewentualne niestrawnościCool
barbaros

Bonka
No pewnie.. i to jakich..... Ale o tym już kiedyś dyskutowaliśmy w tym temacie..... Przez jedną taką naleweczkę, prawie 1125 "wyprowadził się" z portalu.....Frown

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło