Maj 01 2025 14:44:34
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
arek
Brawo ! :-D

miasto-nowe.com
barbaros
A mogłabyś, Aleksandria, coś więcej o tym filmie..? Ostatnio jakoś naprawdę trudno o dobry film. Dla mnie najpiękniejszym z wszystkich obejrzanych w ostatnich latach jest zdecydowanie "FRIDA"-rewelacyjna obsada i fantastyczna muza(polecam)Wink
barbaros

MCR
resident evil owszem ale tylko pierwsza, ewentualnie druga część na resztę po prostu szkoda oczu, czasu i prądu

a ja z ostatnio obejrzanych filmów polecam Incepcje

kornomaniak
Wszystkim fanom Residenta i wszelakich filmów z zombiakami polecam serial The Walking Dead na podstawie komiksu o tym samym tytule. Jak dotąd zostały wyemitowane zaledwie dwa odcinki z sześciu ale już zapowiedziano powstanie kolejnego sezonu.

matiro
Jestem fanem horroru.Ale komedie od czasu do czasu sobie obejrzę.;Nie zadzieraj z fryzjerem" mnie rozbawiła,czy ;Nic do stracenia" też polecam.Lubię horror za ten klimat.;Egzorcysta" stary dobry horror,;Martwica mózgu",:Złodziej dusz"też fajny film,czy ;Smakosz"

barbaros
Kornomaniak, teraz pewnie czasu masz o wiele mniej - w końcu dwie kobiety w domu to poważna sprawa Wink)) Ale polecam Ci nowy film Pazury "Weekend" - dość dobra zabawa, szczególnie dla męskiej części kinomaniaków. Obejrzałam film w kinie, ale sądzę, że wersja DVD też może być spoko. PozdrawiamWink
barbaros

kornomaniak
Barbaros dzięki za polecenie, teraz na pewno dodam ten film do listy filmów do oglądnięcia. Co do kobitek to są w domku nawet trzy Smile i o dziwo teraz oglądam o wiele więcej niż przed rozwiązaniem. Każde usypianie wieczorne kończy się seansem. Dziś skończyłem czwarty sezon Dextera oglądam na bieżąco serial Spartakus, no i postanowiłem zaliczyć wszystkie filmu nominowane w tym roku do Oscara. Na razie oglądnąłem Czarnego Łabędzia i The Social Network. Ten pierwszy z góry polecam ,kawał świetnego kina i rewelacyjna rola Natalii Portman, co drugiego to wolę nie komentować.
Fajnie Barbaros że odświeżyłaś "nasz" temat Smile

MCR
i jak idzie z oskarowymi? ja podobnie jak Ty tylko te 2 zaliczyłem no, ale już w kolejce są następne. Zaczął się luty więc można pomału przygotowania do gali zaczynać.

barbaros
Gdyby ktoś potrzebował filmu dla odreagowania całotygodniowego stresu, to polecam komedię "Och, Karol" Piotra Wereśniaka. Adamczyk - jak zawsze - świetny w swej roli, a wszystkie panie zakochane w Karolu też zabawne i perfekcyjne. Po prostu - kilo dobrej zabawy,całość opowiedziana normalnym językiem, bez wulgaryzmów Wink
barbaros

kornomaniak
Wczoraj zacząłem oglądać Jak zostać królem i po połowie sen mnie zmógł , oczywiście dokończę ale mnie mam zielonego pojęcie skąd te achy i ochy nad tym filmem.
Barbaros Och Karol 2 polecali mi już wcześniej teściowie wiec też z pewnością oglądnę. Polski film bez wulgaryzmów to z pewnością musi być coś Smile.
Czy ktoś z Was słyszał też te pogłoski odnośnie budowy w Grudziądzu Multikina???? Fajnie by było mieś w zasięgu ręki porządne kino .

arek
mam ten film ale nie moge napisow dobrac :-(

ja z kolei polecam green zone - warto obejrzec zeby nabrac informacji dlaczego amerykanie pojechali na wojne do Iraku .

i ostatni film - skyline . Tylko uwaga !!!! niekoniecznie w 3D - ale koniecznie duzy ekran, albo kino albo odpowiedni telewizor , maly tv albo ekran monitora mija sie z celem, nie bedzie efektu ...

miasto-nowe.com
barbaros
Rzeczywiście, nawet dzisiaj słyszałam rozmowę mieszkańców Grudziądza na temat budowy Multikina w tym mieście. Byłoby fajnie. Mają już EMPIK, gdyby jeszcze powstało kino...można by "po kulturę" jeździć do Grudziądza, nie czekając na żaden cud w NowemWink
barbaros

kornomaniak
Aleksandria a może troszkę rozwiniesz swoją wypowiedź i napiszesz coś więcej o tym filmie i wymienisz jakieś jego zalety. Ja kojarzę go tylko z reklam i nie wyglądał zachęcająco.

arek
'Odswiezajac ten watek i eliminujac bezsensowne posty Alexandrii....
Idac za pomyslem kornomaniaka - obejrzalem Social Networks - moim zdaniem oscar sie nie nalezy ale pewnie dostanie pule za to ze facebook rzadzi... film taki sobie, taki jak wiele innych , a ja .... ciesze sie ze nie mam konta na facebooku... Ludzie pomyslcie ile puszczacie swojej prywatnej sfery w eter przez takiej portale !!! to nic fajnego ! a haslo - "nie masz facebooka to cie nie ma " , to *****o prawda marketingowa...

wracajac do filmow i oscarow , przed chwila obejrzalem True Grift - pol. "Prawdziwe mestwo". Osobiscie westerny i John Wayne to nie moje klimaty. wlaczylem film zniechecony, ale .....
z kazda minuta wkrecalem sie... na koniec podsumowujac - swietny przygodowy film i ciekawa fabula. a Jeff Bridges powinien dostac oscara za cala kariere. Matt Damon ... nigdy go nie lubilem...ale Hailee Steinfeld fajnie zagrala jak na mlodke, ma potencjal ....
Edytowane przez arek dnia 18-02-2011 23:15

miasto-nowe.com
szalupa
Skąd bierzecie te wszystkie filmy...? Pewnie macie wypożyczalnię za rogiem Smile

arturro7
szalupa napisał/a:
Skąd bierzecie te wszystkie filmy...? Pewnie macie wypożyczalnię za rogiem Smile

Ja w "Zorzy" oglądam Grin

kornomaniak
Arek podzielam w 100% twoją wypowiedź Grin Chyba już długo nie byliśmy tacy zgodni Smile

Ja w końcu oglądnąłem Toy Story 3 i z ręką na sercu długo już takiej fajnej bajki nie widziałem masa śmiesznych scen i dobrego humoru pod koniec trochę wyciskania łez. Zdecydowanie najlepsza część serii. Jak dla mnie to 9/10. Jeśli chodzi o oscary to za najlepszy film raczej nie dostanie ale za najlepszą film animowany ma duże szanse i bardzo bym się cieszył z takiego wyniku.
Kolejną nominacje oscarowe którą oglądałem to "Do szpiku kości" i "127 Godzin"
Pierwszy pozostawię bez większego komentarza bo szkoda czasu i miejsca na forum Smile. Co do 127 Godzin no to kolejny mój faworyt. Niby film praktycznie z jednym aktorem ale za to jak świetnie odegraną rolą. Jakie człowiek zostawiony na pastwę losu może mieć schizy to głowa mała. Do tego piękne krajobrazy i muzyka. Szczerze polecam.
Szalupa co do źródła naszych podbojów filmowych to w necie jest masa stron oferująca filmy i seriale online. Jak się nie ma konta premium to trzeba się liczyć z limitem czasowym ale dla chcącego nic trudnego.

Ach "Zorza" aż łezka w oku się kręci
Edytowane przez kornomaniak dnia 19-02-2011 18:29

arek
Oczy Julii ktos ogladal? Warte uwagi?

miasto-nowe.com
razdwatrzy
Nie widziałem go ale w internecie jest sporo recenzji opisujących go jako przeciętniak.

kornomaniak
Wczoraj zapoznałem się z filmem "Oczy Julii" i zdecydowanie poniżej oczekiwań. Sporo nudy i niedociągnięć, tak to wyglądało jak by kręcili to bez reżysera. Dla przykładu owa Julia niemal że już nie widzi ale za chwilę z wielką gracją omija stojące krzesła. Końcówka wprowadza troszkę napięcia ale to i tak za mało żeby film wybił się ponad przeciętność.. Jak dla mnie strata czasu.

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło