Czerwiec 18 2025 01:20:55
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
arek
obejrzalem i mam takie samo zdanie jak ty. mojej zonie film sie bardzo podobal. mi srednio, trzymal nawet w napieciu (spodobala mi sie szczegolnie scena pod koniec w ciemnym mieszkaniu kiedy jedynym swiatlem byla pstrykana co jakis czas lampa od aparatu - to byl dobry pomysl), ale .... byl bardzo przewidywalny... ile widzieliscie filmow w ktorym ladna kobieta ucieka z nozem w rece przed psychopata, a za chwile chowa sie przed nim w pomieszczeniu, zakluczajac drzwi, ktore tak na dobra sprawe opierajac sie reka mozna wyrwac z zawiasow...
kiepska byla scena kiedy julia wyciagnela gosciowi noz z tylu ze spodni i zamiast wbic mu go , no nie wiem np. w watrobe , nerke czy cos takiego, to ona wbija mu go w noge... wiadomo przeciez ze tak go nie zabije ;-)
moim zdaniem film przecienty - nic wiecej, mozna obejrzec z piwkiem i chipsami ale nie ma czym sie zachwycac...

miasto-nowe.com
barbaros
Polecam film Petera Weira "Niepokonani". Obraz przedstawia ucieczkę grupy więźniów z gułagu na Syberii. Narracja - bardzo oszczędna, rewelacyjna charakteryzacja aktorów -po prostu mistrzostwo świata, przepiękne widoki azjatyckiej przyrody, groźnej i nieprzyjaznej człowiekowi. Tym, którzy w szkole czytali "Inny świat"G.Herlinga-Grudziskiego temat wyda się dobrze znany. Czekam na Wasze opinie.
barbaros

kornomaniak
Nie omieszkam zapoznać się z tym filmie. Nie dawno pierwszy raz oglądałem Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą i z chęcią porównam te dwa obrazy. A jeśli chodzi o "Inny świat"G.Herlinga-Grudzińskiego to zaraz przypomina mi się matura, dzięki niemu udało mi się zdać Smile

A jeszcze mała wzmianka odnośnie kina w Grudziądzu to lepiej być nie mogło, mianowicie będzie to kino Helios. Kino to ma w promocji "Tanie wtorki" i w ten dzień wszystkie bilety są po 13 zł, czyli moim zdaniem taniocha jak nic. Aż że to środek tygodnia będzie to chyba nie jest przeszkoda.

arek
Niepokonanych wrzucam na swoja kolejke do obejrzenia. dzieki za polecenie.

ostatnio obejrzalem Ondin i Tamara Drewe.

Ondin z byla para - Farellem i Bachleda- Curus, nawet ciekawe ale bez polotu... nie przypadl mi do gustu . Namawiala mnie do obejrzenia moja zona , a sama w polowie filmu zasnela ;-)

Drugi - Tamara Drewe, szczerze polecam ze wzgledu na piekne kadry angielskiej wsi o roznych porach roku. swietnie pokazane.
historia tez bardzo ciekawa, malomiasteczkowa atmosfera, zawile kwestie sercowe, nie ma czym sie zachwycac ale fajnie sie ogladalo . no i glowna bohaterka bardzo ladna ...

miasto-nowe.com
barbaros
Tym z Was, którzy lubią mroczniejsze klimaty mogę zarekomendować dramat Debry Granik, nominowany do Oscara,"Do szpiku kości". Bohaterka filmu, 17-letnia dziewczyna opiekująca się obłąkaną matką i dwójką młodszego rodzeństwa musi odnaleźć ojca-narkomana, by nie stracić domu, w którym mieszka rodzina. Jak karkołomne jest to zadanie i czy w ogóle wykonalne - obejrzyjcie sami. Fabuła niby niezbyt oryginalna. Ale osobowość i determinacja młodej bohaterki ( zagranej świetnie przez Jennifer Lawrence) wzbudzają różne uczucia u widza Shockd niedowierzania, przez współczucie, aż po uznanie i podziw. Miłego oglądania.
barbaros

kornomaniak
A ja się zwracam do Was z małą prośbą i poniekąd wracam do korzeni tego wątku Smile Uczestniczę w pewnym konkursie i za zadanie jest odgadnięcie imienia i nazwiska aktorów grających w ekranizacjach Stephena Kinga. Mam ogromny problem z jednym aktorem i tu zwracam się do Was. Może ktoś wie kto to jest

http://img821.ima...uuouz.jpg/

arek
jaki film? jak bede mial chwile pogooglam

miasto-nowe.com
kornomaniak
Problem z tym że nie wiem w jakim on filmie grał. Już troszkę straciłem nadzieję że ktoś będzie go znał, wrzuciłem już fotkę na kilka for i nadal cisza.

barbaros
Kornomaniak,wysłałam Ci wiadomość na privWink
barbaros

kornomaniak
Dzięki za info , rzadko się loguję i nie zauważyłem wiadomości . Sprawa konkursu zakończona nie udało mi się ani znaleźć danych tego aktora ani nic wygrać Sad Dla zainteresowanych ten aktor to David Soul i występował w Miasteczku Salem z 1979 roku. Ciekawe jest to że nawet jak bym na filmwebie przeglądał jego foty to i tak bym go nie rozpoznał. Smile

arek
to lepiej moze tak : http://www.google...mp;bih=639

miasto-nowe.com
kornomaniak
Arek gdybym znał nazwisko gościa to pierwsze też zajrzał bym na wujka Google, a tak przeszukiwałem tylko archiwa filmwebu.

http://www.filmwe...Soul-49774

barbaros
Tak myślałam, kornomaniak, że pewnie dali aktualną fotkę aktora, ktory zagrał w filmie wiele lat temu, żeby utrudnić zgadywanie... Może następnym razem Ci się uda.
barbaros

kornomaniak
Zawsze jak są książki do wygrania to jakoś szczęście mnie opuszcza , raz tylko mi się udało dwa audiobooki Marka Krajewskiego wygrać Smile

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło