Maj 01 2025 22:36:32
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Film
barbaros
Aż tak dawno? Przecież to lata 70-te ! Obydwa filmy, o których pisałam wyżej są jeszcze cieplutkie, więc to nie to...
Skąd u Ciebie takie zainteresowanie zbrodniarzami hitlerowskimi...? Najpierw Hitler("Upadek"Wink, teraz Eichmann... Jesteś historykiem, czy psychologiem, 1125....?
barbaros

1125
<><>
Edytowane przez 1125 dnia 28-02-2009 17:25
Koniec świata nastąpi 21.12.2012. Dokładna godzina, zostanie wyłoniona w drodze referendum.Pfft

barbaros
No dobra.."Upadek" świetnie zrobiony, rozumiem. A zainteresowanie Eichmannem...to skąd..? Przypadek?Czysty..?Wink
barbaros

barbaros
Kornomamiak, żebyś się zbytnio nie nudził - kolejna zagadka filmowa: w jakim filmie lat 90-tych występuje baśniowy, magiczny bohater o dłoniach, które pozwalają mu wykonywać jedynie zawód ogrodnika albo fryzjera...? Dodam jeszcze,że obsada filmu jest pierwszorzędna, ale nie poweim kto występuje, bo byś odgadł zbyt szybko...
barbaros

kornomaniak
Bez szukania strzeliłbym w Edward Nożycoręki z Depem Cool

kornomaniak
Polecałem ostatnio film Atomowy glina wiec teraz rzucam zagadke do niego Główny bohater policjant Dave Speed dzieki napromieniowaniu otrzymuje nadzwyczajne moce, jednak gdy coś ujrzy traci je. Cóż to jest ??? Grin

Elbereth
Ech barbaros, napisałaś o moim ukochanym filmie. Pierwszy raz obejrzałam Edwarda jak miałam z 7 lat i do dzisiaj pamiętam mój płacz na jednej z końcowych scen, gdy pokazane jest jak Edward wycina figury z lodu, ale już samotny w domu swojego stwórcy...
Co do zagadki kornomaniaka, czy atomowy glina nie tracił swoich mocy wtedy, gdy ujrzał kolor czerwony? Ten film oglądałam bardzo dawno temu i nie jestem pewna koloru Smile
Edytowane przez Elbereth dnia 31-07-2007 14:35

kornomaniak
No brawo Elbereth chodziło własnie o kolor czerwony. Nie spodziewalem sie tak szybkiej odpowiedzi. Wink

Elbereth
Czyli jednak pamięć mam dobrą Smile W takim razie ja mam pytanko. Jakim pojazdem porusza się Alvin Straight w drodze do swojego brata? Dla ułatwienia, reżyser tego filmu jest znany raczej z nietypowych filmów, które zazwyczaj nie posiadają zwartej fabuły.

kornomaniak
Alvin Straight jest bohaterem filmu Prosta historia reżyserii Davida Lyncha. Pokonuje on setki mil na małej kosiarce do trawy by odwiedzis skłócenego od dziesieciu lat brata. Shock Nie widziałem tego filmu ale jak tak czytam recenzje stwierdzam ze moze byc bardzo ciekawy postaram nadrobic ta zaległość Cool

Elbereth
Bardzo dobrze Smile A film jest naprawdę dobry, ma przepiękne zdjęcia, świetnie napisane postacie... Wielu osobom przypomina przypowieść biblijną . Szczerze polecam, w filmie można znaleźć także mały, związany z Polską motyw Smile

Prew
Witam wszystkich
Chciałbym się dołączyć do waszej zabawy. Kilka postów temu padł tytuł Bezsenność, reżyser tego filmu jest współautorem oraz reżyserem innego moim zdaniem bardzo dobrego filmu. Akcja w filmie przedstawiona jest w troszkę w dziwny sposób (dziesiecio minutowe epizody w odwrotnej kolejności). Pytanie brzmi jaki to film i czy się podobał ?

barbaros
Myślę , Prew, że chodzi o film "Memento", który opowida o chorym na zaburzenie pamięci - pamięta on tylko kilkanaście minut swojego aktualnego zycia.
barbaros

Prew
dobra jestes
podobał Ci się?
a z innej beczki to moim ulubionym filmem z Al Pacino to Carlito's way

barbaros
Chyba jednak "Memento" lepiej się ogląda, niż "Życie Carlita"... Al Pacino był tam jeszcze dość młody (1993r.) ....Teraz podoba mi się o wiele bardziej, jego nowsze role równieżWink Pozdroo !
barbaros

kornomaniak
Witam nowego użytkownika. Własnie wróciłem z pracy wiec wrzuce wam cos na rano. W filmie Miłość w rytmie rap występiła pewna sławna modelka, jak się nazywa i jakie jest jej prawdziwe imię i nazwisko????? Grin

Prew
W filmie wystąpiła Naom Campbell, a jej prawdziwe imię to Kelly Parsons (niestety mam to z internetu bo za bardzo to się nie orientuje w świecie modelek). Pozdrawiam

barbaros
No to pytanko z tematu "filmy muzyczne"Wink Z jakiego musiacalu pochodzi znana piosenka "Money, money", kto ją zaśpiewał i w jakim języku..?
barbaros

szalupa
ShockShockShock wiem, chodzi o "Kabaret" i Lisa Minelli, a w jakim języku? nieeee angielskim?

szalupa
No pewnie, że nie w angielskim, przecie to francuski Smile

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło