Maj 01 2025 14:37:32
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Po co mi muzg.....?
Po co mi muzg - skoro mam dres;

Po co mi książka - ja mam esemesy;

Po co mi sport - mam zadymy i kije bejsbolowe;

Po co mi.....

W zdrowym ciele zdrowe ciele?

Co Wy na to??????????????????

Jest w tym troche prawdy. Część młodych ludzi ma wąskie spojrzenie na życie. Nie myślą o przyszłości, żyją chwilą - zaszpanować, pokazać się... Nie rozwijają się intelektualnie a czas ucieka.

Czas ucieka, pozostanie tylko dres.

Nieznajomy
coś w tym jest, ale to zbyt duże uogólnienie... przemawia do wyobraźni jako kawałek jakiegoś utworu. młozież pzecież mamy dobrą..tak mówią

Młodzież mamy taką jaką sobie wychowaliśmy....Kiedy mówimy, że na to nie ma rady, że wspólczesne czasy wychowywania młodzieży są nie do opanowania - to wystarczy spojrzeć na swoje podwórko w kręgu rodziny...Jak zasiejesz tak masz....

kapa
Myślę, że dwubiegunowe widzenie świata jest uproszczeniem. Sam od czasu do czasu wkładam dres - gdy idę na rower.

Nie jest tak; mózgowiec jest lepszy bo czyta i dres nie jest jego mundurkiem. Może być pozytywny dresiarz i sk....l zaczytany okularnik.

Nie dajmy się stereotypom.

artystka
Masz rację Kapa pozory mylą ,a dresiarz sk....lem być nie musi.

maciek
Na ten temat są dwie szkoły Wołomińska i Otwocka.

Kaźde pokolenie po osiągnięciu odpowiedniego wieku składa podobne deklaracje i dzieje się tak od zarania dziejów.

Tak naprawdę należy przyjąć za łaskę boźą to źe bardzo mały odsetek mózgowców bierzesię za bandyterkę. Ci są dopiero niebespieczni. A bycie sk...lem to cecha charakteru dość luźno połączona z intelektem.

A tak w ogóle to jesteśmy mózgiem z podłączonym do niego ukłądem wspomagającym a nie odwrotnie.

dunder
Mieszane uczucia na to wyznanie mnie ogarnęły. Zwykle się nie daję nastrojom.

Ale w wyliczance anonima prawdy ni ma. Każdy ma prawo do swego stylu. Dres o niczym nie świadczy ale... tyle było przykładów głupoty eleganckiej (dresowej), że wątpię... nawet dunder nie chce świstać.

Ble,ble,ble literatura....Co zrobić z 13nastoltkiem terroryzującym rodzinę. Bohaterem niejednej zadymy i bohatera uliczki. On nawet z Panem Tadeuszem w ręku nie tylko, że nie wygląda ale nie jest właścicielem muzgu tylko mięśni.

Uważajcie żebyście takich mięśniaków nie obrazili...

Bies
Mózgu można używać jak artystka- rzut oka na galerię albo po to by zadbać o masę mięśniową

....i depilować klatę...

Zim
Hmm! Ja mam okularki i Lubię czytać i mam tez Dresik. I chyba mam tez mÓzg ....

"Doskonałosc Powinna byc celem kazdego czlowieka"

Muj muzg nie zgadza się na twoją maksymę....

Doskanaląc swoje rzemiosło...zabijesz mnie doskonalej? Pochwalasz zbrodnię doskonałą?

Czy chwilowo uległeś jakiemuś falszywemu autorytetowi?

Zim
Nie Pochwalam Zabijania ... Nie jest to rzecz , która chciałbym sie kierować ! A Zbrodnia Doskonała Jest Sztuka ktorej zaplecze do Ogromny Wachlarz Fantazji ...

Co do Autorytetu ... Nie mam Takiego, ale Hołd składam napewno ojcu.. Hołd składam Wiedzy , Mądrości i Doskonałosci ...

Ale doskonałość jest zawsze doskonała. I dobrym, i zbrodni, i w pracy, i w zabawie....

Chyba, że wyróżniasz doskonałość dobrą i zlą?

artystka
Doskonałość jest doskonała sama w sobie.Zbrodnia doskonała też jest piękna bo tajemnicza ,idealna...Człowiek ,który jej dokonał doskonały w swoim fachu,sprytny,interesujący,inteligentny.Doskonałym można być w tym co się naprawdę lubi i chce się robić.Trening czyni mistrza...pozdro ( w żadnym wypadku nie popieram morderców )

Pytanie do artystki i Zima - nie widzicie różnicy między mistrzostwem artystycznym, sportowym, w nauce a zbrodnią doskonałą????????

Doskonałośc jest zawsze doskonała??? To czemu skazujemy zbrodniarzy a chwalimy mistrzów - doskonałych w swoim fachu. O karze i nagrodzie w życiu pozagrobowym już nie wspominam???

artystka
Oczywiście ,że widzę różnicę, ale nie wszystko co doskonałe musi być doskonałe dla otoczenia oraz świata.Piszę o doskonałości w tym co się robi ,tworzy pod każdym względem a nie dzielę tego na dobre i złe.Broń masowego rażenia też jest doskonalsza od zwykłej broni uśmiercającej niewielkie jednostki, ponieważ jej działanie jest tak silne ,że pozbawia życia wiele istot naraz.Jest doskonała pod swoim względem bo oszczędza się np. na czasie itp.Jeśli ktoś chce pozbawić życia jednego człowieka dla niego praktyczniejsza ,doskonalsza będzie zwykła broń .To tylko przykład, ale chciałam Ci powiedzieć ,że nie wszystko co doskonałe pod jakimś względem trzeba pochwalać,ale można docenić .Zbrodniarzy należy karać obojętnie czy są doskonali w swoim fachu czy nie !

"Duchowa doskonałość jest lepsza od fizycznej" (Ezop)

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło