Maj 01 2025 14:37:42
Nawigacja
· Strona Główna
· Artykuły
· Download
· Forum
· Galeria
· Kontakt
· Szukaj
Zobacz temat
Nowe nad Wisłą, Neuenburg an der Weichsel » Portal Nowego nad Wisłą » Forum
 Drukuj temat
Skomentuj decyzję administratora i nową formę portalu.
arek
Proszę bardzo. zastrzegam sobie prawo do nie odpowiadania na posty.

miasto-nowe.com
barbaros
Arku, cieszę się, że portal nadal będzie "żył". Odpowiada mi jego nowa forma, a w zasadzie - powrót do konwencji sprzed kilku lat, czyli portal jako miejsce do rozmów o dziejach naszego miasteczka. Dzięki, że pozostawiłeś kącik kulinarny, czyli "moje dziecko"Wink) Fajnie, że jest nadal miejsce dla fanów kina (kornomaniak przyzna mi rację).
Dzięki!
barbaros

szalupa
O tym, że portal funkcjonuje, dowiedziałam się dzisiaj w lesie i cieszę sięSmile . O teraźniejszości ani słowa nie można pisać ?

arek
tak jak napisalem na stronie glownej ...

miasto-nowe.com
bruno
Witam po długiej przerwie.
Uważam,że brak możliwości podejmowania jak również komentowania najbardziej bierzących tematów doprowadzi do obumarcia portalu.Nie jestem zwolennikiem wulgarnych wypowiedzi, czy obrażania sie na łamach portalu. Jednak tak zachowawcza postawa Admina co do bierzących wydarzeń społecznosci -czy to władz czy innych zdarzeń lub osób moim zdaniem doprowadzi tylko do podglądania przez Gości dopuszczonych tematów. Portal przestanie żyć tą dobrą i także tą złą stroną. Sprawa Administratora co z tym zrobi. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że albo boi się reakcji chyba władz lub innych osób i właśnie w ten sposób chce prowadzić to co kiedyś zaczął. Czyżby aż tak postarzał się ?
To jest tylko moje zdanie. Jednak dobre i to, że taki będzie istniał-jednak w takim wydaniu według mnie będzie martwy.FrownFrownFrown

domino1583
Witam i pozdrawiam Was wszystkich,ale nie wiem czy mogę napisać,na naszym portalu,czy to jest jeszcze nasz portal,czy za przeproszeniem głównego administratora,prywatny folwark.Drogi Arku,jak mogłeś z nami tak postąpić,i z dnia na dzień zamknąć portal,który tak mocno kochamy.Przynajmniej ja czułem się bardzo zawiedziony,nie mówiąc o innych,którzy przychodzili na ten portal.Nie będę dalej się rozwodził,podpisuję się całkowicie pod komentarzem bruna,że w takim wydaniu,jak jest obecnie,będzie to martwy portal.Jeśli kogoś uraziłem moim komentarzem to bardzo przepraszam i pozdrawiam domino.

arek
drogi domino, szkoda ze nie wiesz jak bylo kilka lat temu tu na portalu. ludzie pisali, dyskutowali itd. ale z kultura. coz ,po ostatnich postach na forum jakie sie pojawialy ja nie mam juz zamiaru swiecic oczami przed innymi za to co ktos pisze na forum. jesli nowianie oczekuja miejsca do dyskusji w takiej formie jak byly ostatnio toczone , to nie widze problemu zeby ktos inny zalozyl inne forum. nie jest to problem - domena, hosting + skrypt forum i gotowe . Przez "wolnosc slowa", ktora okazala sie w wykonaniu wielu osob na forum chamstwem, klamstwem i obrazaniem innych , wielu dobrych uzytkownikow odeszlo od portalu. A szukali kontaktu z ludzmi z mlodosci , spokojnej i milej atmosfery.
Portal nie jest moim prywatnym folwarkiem , chociaz mozesz uwazac jak chcesz , masz prawo tak sadzic.
Powiem wiecej, wielu gosci zaraz po zarejestrowaniu sie stwierdzili ze to ich prywatny folwark i moga pisac co tylko chca i wprowadzac zamet nie majac tak na dobra sprawe zadnego wkladu w rozwoj i istnienie portalu, poza paroma komentarzami.
Nowa forma portalu jest proba powrotu do tego jaki kiedys byl , do jego poczatkow, kiedy bylo mniej uzytkownikow, nie bylo tylu odwiedzajacych - od dobrych i madrych po ludzi nie wiedzacych tak naprawde do czego sluzy internet i jak go dobrze wykorzystywac.

mozeciez uwazac ze portal umrze, ale jakie mozecie miec o tym pojecie skoro odwiedzacie go od relatywnie krotkiego czasu a portal istnieje juz 9 lat?
chociazby dla kilku lub kilkunastu uzytkownikow, ten portal bedzie istnial .

ps. jestem pewien ze wielu uzytkownikow nie zagladalo na portalu dalej niz strona glowna z newsami i najnowsze watki na forum ...
Edytowane przez arek dnia 29-03-2011 10:33

miasto-nowe.com
matiro
Pożyjemy zobaczymy jak to będzieSmile

Majster
Trzeba ustanowić dobry regulamin i za nieprzestrzeganie dawać BANY ale trzeba mieć czas

rudy_ment
Bruno napisał:Uważam,że brak możliwości podejmowania jak również komentowania najbardziej bierzących tematów doprowadzi do obumarcia portalu
Może Tak a może NIE. Dzisiaj nie wiem. W ciągu 9 lat istnienia portalu różne były chwile. Interesuje mnie dlaczego dysputanci, harcownicy nie komentują artykułów Czasu Świecia na stronach tamtej gazety. Wszak Arek tylko linkował albo wklejał artykuły z Nowego. Gdy portal był zamknięty nie pojawił ani jeden komentarz. Czy to znaczy, że sprawy Nowego przestały interesować internautów?
rudy_ment

razdwatrzy
Ja się zastanawiam dlaczego nikt nie komentuje kwestii opozycji w radzie gminy a tylko kwestie portalu : http://forum.nowe.eserwis.info/nowe-nad-wis-f1364.html?forum_uri=index

Na forum pomorskiej też nie widać innego tematu niż portal Nowego. Skończyły się mieszkańcom argumenty i pomysły na awanturę, czy boją się konsekwencji ze strony administratora forum Gazety Pomorskiej?

szalupa
To co było " To se ne wrati "... Świat się zmienia, ludzie się zmieniają, my się zmieniamy. Odrzucając różne aspekty życia, bo nie pasują do " ładnego wyglądu ", stajemy się sektą i nie ma to nic wspólnego z prawdą. Historię trzeba pamiętać, ale nie można nią żyć.
Zastanawiam się arek, dlaczego Ty masz świecić oczami za innych, czy nie można tak skonstruować regulaminu, aby każdy sam odpowiadał za siebie? Ten, kto będzie pisał nieprawdę, oczerniał i niszczył czyjeś dobre imię, będzie sam ponosił odpowiedzialność karną. Jestem pewna, że wtedy ludzie sto razy zastanowią się, zanim coś napiszą. Ty będziesz tylko wskazywał autora wrednego komentarza.
Portal w takiej formie stanie się biblioteką dla wąskiego grona odbiorców. Nie będzie żył, będzie to następny pomnik w Nowem...Frown A my chcemy żyć Frown

nonameuser1
szalupa napisał(a):
Portal w takiej formie stanie się biblioteką dla wąskiego grona odbiorców. Nie będzie żył, będzie to następny pomnik w Nowem...Frown A my chcemy żyć Frown

szalupa nie wypowiadaj sie w imieniu wszystkich ;] sa osoby ktorym taka forma portalu odpowiada, sa takie ktorym nie pasi.

arek
Zastanawiam się arek, dlaczego Ty masz świecić oczami za innych, czy nie można tak skonstruować regulaminu, aby każdy sam odpowiadał za siebie? Ten, kto będzie pisał nieprawdę, oczerniał i niszczył czyjeś dobre imię, będzie sam ponosił odpowiedzialność karną. Jestem pewna, że wtedy ludzie sto razy zastanowią się, zanim coś napiszą. Ty będziesz tylko wskazywał autora wrednego komentarza.

to nie jest tak proste jak piszesz. regulamin regulaminem, ale to admin jest pierwszy wzywany na policje do wyjasnienia, trzeba zebrac informacje, robic zrzuty z bazy danych a potem jeszcze w razie co admin jest ciagany po sadach jako swiadek. ja nie mam na to ochoty i czasu .

z tego co piszecie to jest juz nowe forum , super - macie gdzie dyskutowac a w razie co to admin tego forum bedzie sie martwil.

miasto-nowe.com
szalupa
Ja wypowiadam się tylko w swoim imieniu, ale łącze się z tymi, którym ta forma portalu się nie podoba, co nie znaczy, że nie będę tu zaglądać. Nie boję się trudnych tematów, trudnych pytań, ani rozmawiać z ludźmi, którzy myślą zupełnie inaczej niż ja.

House
Fajnie że znowu jest portal Smile

byc-albo-nie-byc
Mnie także to cieszy. Grin

razdwatrzy
Ale smarują na ciebie Arek na tym nowym forum .... szkoda Sad

dobra decyzja!

rafino
Żeby nie pisać za plecami Arka, dodaję tutaj to co tam napisałem, tym bardziej, że zwracam się tam do niego z prośbą.

Ciekawe, czy wy chcielibyście marnować swój czas i pieniądze na "wycieczki " do sądu? Najlepiej jest nabałaganić, ale nie u siebie i jeszcze niech ktoś posprząta...
Myślę, że władze powinny wiedzieć co boli mieszkańców, że trzeba o tym głośno mówić, ale to chyba na stronie urzędu powinno być takie forum?
Nie jest dobrze w Nowem, ludzie są zdesperowani, mało kto ma odwagę pójść do urzędu, spółdzielni, powiedzieć co myśli. Był portal stworzony przez Arka, była tam możliwość dodawania komentarzy, więc tam wszyscy pisali. Kiedy go zabrakło przenieśli się na tę stronę. To chyba powinno dać do myślenia władzom?
Arek zbudował Portal Nowego i chwała mu za to! Nie mógł sobie później poradzić z tym wszystkim, bo czy musiał?? Ma swoje sprawy, ma pracę, ma rodzinę, ma jakieś swoje problemy, portal to tylko , a może aż, jego hobby. Widać, że zależy mu na tym by portal istniał (dla nas wszystkich! ), szukał więc rozwiązania, by nadal funkcjonował.
Ja się cieszę ,że portal wrócił, a wam radzę zastanowić się nad tym co piszecie. Czy na pewno taka ocena Arka jest sprawiedliwa? Wczujcie się w jego sytuację.
Arek, na pewno czytasz to forum. Czy nie można przywrócić wszystkich newsów, artykułów itd. Brakuje tego na portalu. Może chociaż tylko do wglądu, bez możliwości komentowania? Szkoda tych wszystkich lat pracy nas wszystkich.

rafino

domino1583
razdwatrzy,czy ty czasami nie przesadzasz?Wink

Przejdź do forum:
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło